G4Media.ro

Ședință de Guvern, miercuri, pentru aprobarea OUG cu privire la măsurile prevăzute…

Ședință de Guvern, miercuri, pentru aprobarea OUG cu privire la măsurile prevăzute în bugetul pe 2021

Guvernul se reuneşte miercuri în şedinţă şi urmează să adopte ordonanţa de urgenţă cu privire la măsurile pentru bugetul pe 2021, transmite Agerpres.

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că ordonanţa privind măsurile pentru bugetul din 2021 va fi aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri, printre aceste măsuri menţionând ajutoare de stat pentru HoReCa, acordarea de vouchere de vacanţă, ajutoare prin IMM Invest, prelungirea măsurilor active până în 30 iunie 2021.

„Va fi o ordonanţă care va fi pusă în transparenţă şi va fi aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri. Se prelungesc măsurile active până la 30 iunie 2021. (…). Munca flexibilă este o măsură care cred că se va permanentiza în România. În continuare sunt acele măsuri de ajutor de stat prin intermediul IMM Invest, noutatea că Agro IMM Invest o să fie aprobat în şedinţa următoare de Guvern, sper să fie gata cu toate avizele. Este o măsură pe care o aşteaptă cei din sectorul agricol, cu garanţii de până la 1 miliard de lei”, a spus Cîţu, la Palatul Victoria.

El a adăugat că va fi aprobată şi promovată schema de ajutor de stat pentru acordarea de sprijin financiar pentru HoReCa, „o măsură care este foarte mult aşteptată”, schemă care are un buget de 500 de milioane de euro.

„Continuă şi în 2021 voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru stimularea turismului românesc. Pentru HoReCa, pe de o parte avem acest sistem de ajutoare de stat, continuă sistemul de vouchere şi vă pot spune că până în martie cei din acest sector vor fi scutiţi de la plata impozitului specific”, a afirmat premierul.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri se află, de asemenea, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind adoptarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel, dar şi un proiect de hotărâre cu privire la structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne.

Guvernul urmează să mai decidă, de asemenea, pe tema eliberărilor şi numirilor unor prefecţi şi subprefecţi şi să dezbată memorandumul cu tema: Transmiterea Raportului naţional periodic privind implementarea Convenţiei internaţionale pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială.

sursa foto: Inquam Photos\ George Calin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. #Austeritate PNL
  Demisia Citu!

 2. #Ciuma rosie PSD a crescut salarii si pensii
  Pretul la energie electrică și gaze era sub control nu liberalixat
  Ce oferă PNL=USRPLUS=UDMR TAIERI/AUSTERITATE/SARACIE.

  Huoooo.

 3. #SARACIE 2021 PNL,USRPLUS,UDMR.
  Asta ati votat
  Asta aveti.

 4. Demn de menționat si proiectul de oug de modificare a unor legi ale justiției. Alta întrebare?

 5. Ce o să regrete toată lumea PSD care a adus salariul minim și alocațiile la un nivel decent iar dacă PSD intra la guvernare le mareau din nou ca lumea să o ducă bine. Cele mai mari regrete o să le aibă bugetarii care au votat cu alții sau nu au mers la vot , aceste rozatori de bani publici s-au mai ars odată cu PDL când le-au tăiat 25% din salariu Boc și băsescu dar elena Udrea Cocoș Bica Turcan au furat de au spart tot. Asa ca bugetarii își merită soarta încă mai rau sa le taie Câțu din salarii drastic.

 6. De ce ii tot compatimiti pe bugetari ? Nu fac nimic ,nu produc nimic si au salarii exagerat de mari. Cei care lucreaza in agentii au venituri exagerate ,plus alte bonusuri.
  Sau primarii .De ce au dreptul la o pensie speciala ? Nu intelegem nimic ,de ce si iar de ce…intrebari ce vor fi puse vesnic in aceasta tara.