G4Media.ro

Sectorul 6 solicită acordul CGMB pentru înfiinţarea unei societăţi cu capital integral…

sursa foto: G4Media

Sectorul 6 solicită acordul CGMB pentru înfiinţarea unei societăţi cu capital integral public, pentru sortarea, tratarea, preluarea şi valorificarea materială şi energetică a deşeurilor

Consilierii generali ai Capitalei vor lua o decizie, miercuri, legat de împuternicirea Consiliului Local Sector 6 de a înfiinţa o societate cu răspundere limitată cu capital integral public, pentru sortarea, tratarea, preluarea şi valorificarea materială şi energetică a deşeurilor.

Potrivit raportului de specialitate, autorităţile locale ale Sectorului 6 consideră că desfăşurarea acestor activităţi va îmbunătăţi calitatea serviciului public de salubrizare.

Conform documentaţiei întocmite de Primăria Sectorului 6, reducerea cantităţilor de deşeuri depozitate se poate realiza prin creşterea gradului de sortare, iar faptul că Sectorul 6 nu dispune de o staţie de sortare proprie pentru îndeplinirea ţintelor de reciclare şi de reducere a cantităţilor de deşeuri depozitate impune necesitatea construirii unei astfel de instalaţii.

„De asemenea, se impune existenţa în Sectorul 6 a unor instalaţii pentru rezolvarea problemelor generate de existenţa unor cantităţi foarte mari de deşeuri vegetale şi de deşeuri din construcţii, provenite de la spaţiile verzi şi, respectiv, de la lucrările de construcţie, de pe domeniul public sau privat”, prevede sursa citată.

Se menţionează, totodată, că înfiinţarea unei societăţi comerciale ar permite controlul direct al Sectorului 6 în ceea ce priveşte managementul deşeurilor şi eliminarea obiectivului de maximizare a profitului, specific operatorilor privaţi. Totodată, Sectorul 6 are instrumentele directe pentru co-interesarea celorlalţi actori implicaţi în procesul de salubrizare (administraţia locală, operatori de salubritate, populaţie, instituţii publice, agenţi economici) pentru îndeplinirea ţintelor de reciclare şi reducere a depozitării. De asemenea, autoritatea locală ar obţine venituri din valorificarea reciclabilelor.

Sursa foto: G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Când înființa Firea companii era rău.

  2. De ce nu scrie nimeni de faptul ca s au montat cosurile pentru gunoi la nivelul nasului. Sa imi spuneti unde ati vazut cosurile montate la nivelul bustului sau a fetei?

  3. Domnule Ciucu o asemenea companie este extrem de BENEFICĂ , dar să fie înființată la nivelul Bucureștiului , și nu la nivelul sectoarelor .