G4Media.ro

Sectorul 1: Clotilde Armand anunță investiții majore în sistemul de gestionare a…

Sursa foto: Clotilde Armand / Facebook

Sectorul 1: Clotilde Armand anunță investiții majore în sistemul de gestionare a deșeurilor / Proiectul de investiţie se ridică la peste 246.000.000 de lei

Primarul Clotilde Armand anunţă că în Sectorul 1 va fi implementat un sistem ultramodern de colectare selectivă a deşeurilor, în baza unui proiect aprobat în şedinţa de marţi a Consiliului Local.

Prin acest proiect a fost aprobată documentaţia tehnico-economică revizuită a proiectului de investiţii „Sistem integrat de colectare a deşeurilor la nivelul Sectorului 1” şi participarea Sectorului 1 cu acest proiect în scopul unei finanţări nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 3, relatează Agerpres.

„În concret, urmează a fi amenajate un număr de 244 puncte de colectare subterane cu un număr de 1.394 de module subterane de colectare. Capacitatea volumetrică a fiecărui modul subteran va fi de 3 metri cubi (mc), iar capacitatea volumetrică totală a modulelor subterane va fi de 4.182 mc. Totodată, vor fi amenajate 698 de puncte de colectare supraterane, care vor avea 1.442 module supraterane de colectare cu compactare şi 2.416 module supraterane de colectare fără compactare. Capacitatea volumetrică a fiecărui modul suprateran va fi de 0,24 mc, iar capacitatea volumetrică totală a modulelor supraterane va fi de 952,92 mc”, scrie Armand pe Facebook.

În plus, vor fi achiziţionate 20.000 de unităţi de compostare individuale cu un volum de 0,28-0,30 mc (280 – 300 litri). Armand adaugă că punctele de colectare selectivă vor fi dotate cu panouri fotovoltaice şi vor beneficia de sisteme de supraveghere video, iar monitorizarea utilizatorilor individuali va fi realizată prin dotarea pubelelor cu CIP-uri.

„Mai mult, va fi amenajat un centru de monitorizare date dotat cu un server găzduire software gestiune şi un software de gestiune. Valoarea totală a investiţiei este de 246.076.998,17 lei inclusiv TVA. Din bugetul local urmează a finanţată contribuţia eligibilă a Sectorului 1, reprezentând 2% din valoarea cu TVA a costurilor eligibile acceptate la finanţare precum şi a tuturor costurilor neeligibile”, a adăugat primarul Sectorului 1.

Armand a mulţumit consilierilor locali USR, PSD şi PMP pentru susţinerea proiectului, menţionând că PNL a părăsit sala de şedinţă.

„Mulţumesc consilierilor locali USR, PSD, PMP (aş vrea să menţionez că grupul PNL s-a abţinut şi a părăsit sala de şedinţă la acest proiect) că au lăsat la o parte orgoliile personale şi interesele politice şi au aprobat acest proiect esenţial pentru comunitatea locală şi pentru creşterea calităţii vieţii în această zonă administrativă”, a mai scris Armand.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Pubele cu CIP-uri pentru monitorizarea utilizatorilor. Your trash is watching you.

  • Lasă asta! Cum a fost cu voturile? Ce căutai madame între sacii cu voturi! Dacă erau de la pesedea acum erați lângă Udrea. USR-iștii însă sunt deasupra legii!

  • Mihăiță hăurake, erau expirate prafurile alea?

  • mihai voturi furate sunt doar in capul vostru intoxicat de a3. BRAVO CLOTILDE!

 2. Ciprian Ciucu (primarul S6), liderul PNL Bucuresti, cere voturile USR pentru propriile proiecte, dar blocheaza toate initiativele lui Armand, de la S1, chiar daca sunt benefice pentru cetateni.
  E cam j@vra Ciucu daca face por.carii de astea, ca si liderul PNL de la S1, Sebastian Burduja/Bancorex…
  Pana si mafiotii PSD au inteles ca proiectul asta e benefic pentru locuitorii S1, asa ca numai PNL i-a sabotat.

  • Clotilde e penelistă.
   Atribuie contracte firmelor PNL, mai exact individului care a făcut un profit de 4 milioane de lei anual din contracte cu statul la o cifra de afaceri de peste 10 milioane lei. livrabilele si performanta acestuia nu justifica in niciun caz suma încasată.

   Ma întreb ce zice soțul Clotildei, absolvent de MIT, cea mai buna universitate din lume, plătit anual doar cu vreo 150.000 lei in România, când un Dragos “geniu carpatin” cu P.hD de România este ajutat de sotie in demersul (si schema) lui de a câștiga 1 milion de euro de la stat pe persoana fizica?

   Nici macar cercetătorii de top, câștigători de premiu Nobel, nu primesc an de an de la stat 1 milion de euro. Bine ca s-a găsit la noi acest “geniu carpatin”; nici macar IT-ist…

  • Cu tot respectul v-aș întreba , dacă dvs cunoașteți cam în ce constă acest așa zis proiect .

 3. PNListii sunt disperați sa câștige capitala. Este punctul forte la fiecare rand de alegeri. Pe ei nu i interesează oamenii, bucureștenii dar și au încălcat atâtea promisiuni încât au devenit principalul rău care nu trebuie replicat!!

 4. Despre selectare am mai auzit . Daca se face ceva mai bine in domeniu e ok. Ce ma intereseaza pe mine , e daca stie cineva daca in Romania se face ceva cu aceste deseuri reciclabile selectate exemplar ?! Sau, ce anume se face cu fiecare categorie , cine le prelucreaza, cine le foloseste ca materie prima ? Daca se poate dovedi ca pentru macar unul dintre elemente se inchide ciclul, in Romania si aceste deseuri selectate stiintific nu redevin gunoi banal, dupa tot acest proces ?!

 5. Poate nu ai umblat prin sectorul ala, dar in cel mai rau caz arata cum arata si inainte

 6. Romprest a deversat intenționat gunoaie în parcuri, contaminând solul.

 7. Problema rromilor din sectorul 1 gara de nord cel mai rău famat loc din București după livezilor ferentari când o rezolvați? Focarele din casele de icral în centrul orașului. Sector 1devine sectorul 5din anii 90 doamna clotide.

  • Romii votează USR, partidul care apără hoții! Ce? Au văzut USR să o scuze pe Clotilda că a furat chiriile voturile? USR = protectorul hoților

 8. Se poate mai repede ? Ne trezim iar pe cap cu ăla cu diamantele.

 9. Acest proiect este unul tipic de prăduit, mi-au spus niște cunoștințe care locuiesc în Aviației . Cei care l-au aprobat , ori sunt parte la prăduit sau sunt absolut habarniști . Oricum și cetățenii sectorului 1 trebuie să înțeleagă că totul este pentru binele lor

  • De unde plm stiu aia din Aviatiei ca se fura si pe Mihalache la mine nu s-a auzit? A310 verși borhotul din capul tău ca de obicei.

  • Praduiala a fost cand PNL si PSD au dat catre Romprest ridicarea gunoiului pe 25 de ani, in 2008, la preturi nesimtite si fara clauze ca operatorul chiar sa-si faca treaba.
   De acolo au aparut milioanele de euroi, diamentele, vilele etc pentru politicienii PSD si PNL din S1.

  • Domnule Radu , la dvs pe Mihalache , nu au venit echipa de funcționari ai primăriei , să vă explice nimic despre sistemul de 3 containere subterane . Dacă dvs apreciați că ȘMIRIFONFLEALA asta va rezolva măcar parțial problema deșeurilor în sectorul 1 , vă urez succes în susținerea „proiectului” .