G4Media.ro

Secţia ATI a Spitalului de campanie de la Otopeni a atins capacitatea…

Sursa foto: MApN

Secţia ATI a Spitalului de campanie de la Otopeni a atins capacitatea maximă și nu mai poate primi pacienți

Secția de terapie intensivă a Spitalului de campanie de la Otopeni nu mai poate primi pacienți pentru că a atins ieri capacitatea maximă, transmite Rador.

14 bolnavi de COVID-19 în stare gravă sunt tratați aici de medicii și asistenții militari, iar pentru a reduce presiunea asupra spitalelor COVID-19, ministrul sănătății a semnat un ordin prin care reduce la 10 zile perioada de internare a pacienților asimptomatici.

„Numărul pacienților diagnosticați cu COVID-19, internaţi în secția Terapie intensivă a Spitalului ROL 2, a înregistrat o curbă ascendentă. La acest moment, în Secția ATI a Spitalului Militar ROL 2 sunt internați 14 pacienți, din care 6 sunt în stare critică, intubați, ventilați mecanic, cu disfuncții multiple de organe și sisteme și 8 în stare gravă, din care 2 sunt cu suport ventilator non-invaziv și 6 necesită oxigenoterapie”, a transmis în urmă cu două zile colonel medic dr. Narcis Tănase, medic primar ATI.

Nelu Tătaru a mai spus că guvernul nu ia în calcul la acest moment să introducă în carantină județe unde au crescut cazurile confirmate cu noul coronavirus.

Mai multe spitale din țară au atins capacitatea maximă și redirecționează pacienții spre unități medicale din zonă, pe fondul creșterii numărului de infectări din ultima săptămână.

Miercuri, în România se înregistrau 24.826 de infectărei COVID-19 și 1.555 de decese.

sursa foto: MApN

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. 14 locuri la un „spital”? S-a „umplut”? E mai mare capacitatea sufrageriei lui Oprea