G4Media.ro

Secretarul general al ONU îndeamnă Israelul să revină asupra deciziei de a…

Secretarul general al ONU îndeamnă Israelul să revină asupra deciziei de a construi 800 de locuințe în coloniile din Cisiordania

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat luni Israelul „să suspende şi să anuleze” decizia sa recentă de a construi circa 800 de locuinţe în Cisiordania ocupată, notează AFP, citată de Agerpres.

Această decizie „constituie un obstacol major în realizarea soluţiei cu două state şi a unei păci juste, durabile şi globale” în Orientul Mijlociu, a subliniat secretarul general al ONU într-un comunicat.

„Înfiinţarea de colonii de către Israel în teritoriile palestiniene ocupate din 1967, inclusiv Ierusalimul de Est, nu are validitate legală şi constituie o încălcare flagrantă a dreptului internaţional”, a insistat Antonio Guterres.

Dezvoltarea coloniilor „erodează şi mai mult posibilitatea de a pune capăt ocupaţiei şi de a stabili un stat palestinian suveran contiguu şi viabil, pe baza liniilor dinainte de 1967”, a adăugat el.

Duminică, Israelul a aprobat construcţia a 780 de locuinţe în colonii din Cisiordania ocupată, ordonată la începutul săptămânii trecute de premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Peste 450.000 de israelieni locuiesc în colonii din Cisiordania, unde trăiesc 2,8 milioane de palestinieni.

sursa foto: Facebook António Guterres UNSG

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ăsta nu mai este„holocauste”?
    Nu mai este. Ei sunt de partea bună a șforței…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.