G4Media.ro

Secretarul general al NATO se așteaptă la o ratificare „rapidă” a cererilor…

Sursa foto: NATO.int

Secretarul general al NATO se așteaptă la o ratificare „rapidă” a cererilor Suediei și Finlandei de aderare la alianță

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că se așteaptă ca Suedia și Finlanda să devină rapid membre ale alianței militare, relatează CNN.

„Vom lua o decizie astăzi sau cel puțin la summit pentru a invita Suedia și Finlanda să devină membre, este o rapiditate fără precedent”, a declarat el la sosirea la summitul NATO de la Madrid, miercuri, după ce ambele țări au depus cererea la jumătatea lunii mai.

După invitație, „avem nevoie de un proces de ratificare în 30 de parlamente, care durează întotdeauna ceva timp, dar mă aștept ca și acesta să se desfășoare destul de repede, deoarece aliații sunt pregătiți să încerce să facă acest proces de ratificare cât mai repede posibil”, a spus el.

Liderii NATO reuniți miercuri la Madrid vor „afirma clar că Rusia reprezintă o amenințare directă la adresa securității noastre”, a mai spus Stoltenberg.

Luni, Stoltenberg a anunțat că NATO va crește numărul forțelor cu grad ridicat de pregătire la mult peste 300.000 în partea estică a alianței.

Stoltenberg a declarat miercuri că se așteaptă ca aceste forțe să fie gata până anul viitor.

Sursa foto: NATO.int

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter