G4Media.ro

Secretarul general al NATO critică Beijingul pentru boicotarea summitului pentru pace în…

Sursa foto: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Secretarul general al NATO critică Beijingul pentru boicotarea summitului pentru pace în Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a criticat China pentru boicotarea summitului privind pacea în Ucraina, reuniune ce va fi organizată în această lună în Elveţia, transmite miercuri dpa, citată de Agerpres.

Într-un interviu acordat postului german de radio NDR, Stoltenberg a afirmat că este regretabil că Beijingul a decis să nu participe la reuniune.

Elveţia a invitat reprezentanţi din aproximativ 160 de ţări la evenimentul din 15-16 iunie pentru a dezbate modalităţile posibile pentru a se ajunge la o pace durabilă în Ucraina.

China a anunţat săptămâna trecută că nu va participa. Purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Mao Ning, a declarat că există o diferenţă semnificativă între modul de concepere a conferinţei şi aşteptările Chinei.

Jens Stoltenberg a spus că poziţia Chinei nu este surprinzătoare. El a explicat că Beijingul nu doar că nu a condamnat invazia rusă în Ucraina, dar preşedintele chinez Xi Jinping şi omologul său rus Vladimir Putin au semnat un acord cu puţin timp înaintea invaziei, prin care şi-au promis un parteneriat nelimitat.

De la începerea invaziei, a continuat Stoltenberg, China vinde tehnologie avansată, microelectronice şi alte echipamente pentru a sprijini economia de război rusă, permiţându-i Rusiei să-şi continue agresiunea împotriva Ucrainei.

Elveţia a confirmat că peste 80 de ţări vor participa la conferinţa din 15-16 iunie. Rusia, care a invadat Ucraina în 24 februarie 2022, nu a primit o invitaţie pentru conferinţa respectivă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. China vrea si ea sa organizeze un summit, Zelensky tocmai a zis ca e de acord cu asa ceva. Deci… Ori europa il urmeaza pe zelensky si in china.. Ori boicoteaza si ei. App 80 de tari au confirmat? Zelensky spunea 107.

  2. Prin ce face China se poziționează de partea uciderii de europeni și a principiului declarării independenței și ciuntirii țărilor împotriva dreptului international. Prin urmare, dacă Taiwan își declară independența si UE il va recunoaște , China este de acord cu acest principiu, exact cum este de acord cu declararea independenței regiunilor Donețk si Lugansk!

    • Inseamna ca Franta care le vinde 200 de avioane face acelasi lucru. Afaceri cu China egal ce zici tu?

    • Nu exista tara in UE care sa nu cumpere si sa nu isi mentina canalele de discutie deschisa cu China. Ue si Nato nu tin de Ucraina..