G4Media.ro

Secretarul american Antony Blinken a criticat sprijinul Chinei pentru efortul de război…

Sursa foto: Karim JAAFAR / AFP

Secretarul american Antony Blinken a criticat sprijinul Chinei pentru efortul de război rusesc în Ucraina

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a denunţat marţi sprijinul oferit de China efortului de război rusesc în Ucraina, apreciind că acesta trebuie să înceteze, transmite AFP, conform Agerpres.

„Ceea ce fac ei… este să ofere sprijin esenţial complexului militar-industrial al Rusiei”, a spus Antony Blinken într-o conferinţă de presă, invocând faptul că aproximativ „70% din maşinile-unelte importate de Rusia provin din China”, la fel ca „90% din micro-electronică”.

Aceasta „permite Rusiei să menţină această bază militaro-industrială, să întreţină maşina de război, să menţină războiul. Prin urmare, acest lucru trebuie să înceteze”, a spus secretarul de stat american într-o conferinţă de presă comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Statele Unite critică tot mai mult ajutorul acordat efortului de război rusesc de China şi companiile sale, care furnizează componente şi echipamente ce sprijină sectorul armamentului din Rusia, cu impact asupra câmpului de luptă din Ucraina.

China nu furnizează direct arme Rusiei.

„China nu poate juca de ambele părţi. Nu poate continua să aibă relaţii comerciale normale cu ţările europene şi, în acelaşi timp, să alimenteze cel mai mare război pe care l-am cunoscut în Europa de la cel de-al doilea război mondial”, a declarat, la rândul său, Jens Stoltenberg.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. SUA și UE ar trebui să se separe ca bloc economic, nu doar politic. Nu se poate să alimentezi cu bani propria-ti distrugere!

    • Problema e ca doar vorbesc când e vorba de China. Vorbe, vorbe, vorbe. Pentru ca le e teama de consecințele economice din propriile tari. Problema e ca atunci când pui economia înaintea securității, în final le vei pierde pe amândouă. Iar lipsa de unitate a Vestului e și mai grava și de asta profita Putin și Xi.