G4Media.ro

Secretariatul General al Guvernului a desființat postul avertizorului de integritate care a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Secretariatul General al Guvernului a desființat postul avertizorului de integritate care a reclamat fapte de corupție în instituție

Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre privind reorganizarea Secretariatului General al Guvernului (SGG). Prin noua formă de organizare, postul de director general al Direcției de Politici Publice Strategii și Control Intern Managerial a fost desființat, relatează presshub.ro

Director al acestei structuri este Ștefan Jicol, avertizor de integritate care a reclamat public posibile fapte de corupție din interiorul instituției.

Tot ieri, Jicol a primit o adresă de la DNA prin care este anunțat că procurorii au deschis un dosar penal în urma dezvăluirilor sale. În paralel, Jicol este cercetat disciplinar în Comisia de Disciplină a SGG.

Încă din octombrie, el acuză presiuni politice și arată că instituția se reorganizează pentru a elimina postul pe care l-a obținut prin concurs. Jicol transmis șefului instituției, Marian Neacșu, o sesizare prin care atrage atenția că la nivelul instituției se derulează acte grave de corupție care vizează sume de zeci de milioane de euro alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de către Comisia Europeană.

Ștefan Jicol mai arată că pe cea mai înaltă funcție publică vacantă de conducere din SGG, cea de director general al Direcției Generale Guvernare Deschisă, Relații Publice și Cooperare (DGGDRPC), a fost adus din afara instituției Victor Moraru, un consilier județean din Ialomița, din partea PRO România, care nu a susținut concurs pentru post.

Citește integral pe presshub.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

28 comentarii

 1. Sigur, că sa nu mai avem corupție, trebuie sa nu mai vorbim despre corupție! Așa rezolva PSD și PNL problema!

  • Organizeaza bot un protest rapid. Ca declic e cu florile

  • ACEASTA E „REZOLVAREA” PARTIDULUI.
   IN „NOUA” „justitie” „INSANATOSITA” CINE A DESCHIS GURA SA VORBEASCA A FOST IMEDIAT OPRIT SI ELIMINAT DIN SISTEM.

  • si voi vreti in Schengen 🙂

  • decat cu p.w.la-n brate ca tine, Dragos, mai bine cu florile

  • Măăi… eu le-am donat în cont. Tot e ceva. Sper

 2. Asta e dovada ca Hoti sant la putere.

 3. Pe cât puneți pariu ca Ciucà nu știe nimic. El doar semneaza.
  Las’ că vine Ciolacu si-l numeste la loc 🤣🤣

 4. Pai cum sa te primească oamenii aia în casa când tu ești plin de noroi și puți a nespălat!?
  Austriecii sunt de vina pentru ca nu ne spălăm!

 5. PSD+PNL+UDMR nu formeaza o alianta guvernamentala, ci un Grup Infractional Organizat pus doar pe jefuit, cu Iohannis, Ciolacu si Ciuca in frunte!
  Cei care identifica jafurile sunt „executati” in stil mafiot!

 6. tara europeana ce mai , cu pretentii

 7. Ce prim minisyru avem cand el habar nu are ce se intampla in spatele lui.S-au si el este complice tacit

 8. Cu impostorii astia nu mai intram noi in Shengen.

 9. N-ai nevoie de avertizor de integritate, dacă nu ai integritate şi nu ştii ce e aia integritate. P$D-PeNaLe-UDMR-FSN-USLA-PCR au nevoie de câţi, de câci, de cârci, de ciuci, de ciuruci, de bode, de bude, de budăi, de burduji, de burlane, de boci, de bobi. 👍

 10. Victor Moraru e omul potrivit, care va inchide ochii la ce urmeaza sa se intample cu multe fonduri din PNRR

 11. Peștele de la cap se-mpute ! Auzi Iohannisule, Ciucă și Ciolacule ? De la voi pute corupția, numai voi nu simțiți nimic. Mai vreți și în cluburi selecte….

 12. Intr-un interviu din 20.10.2022 la spotmedia, Codruta Kovesi spunea referitor la Legea avertizorului de securitate, conditie pentru ridicarea MCV(acum ca nu mai avem MCV, ce ne mai trebuie avertizori de securitate?!) si a obtinerii banilor din PNRR ca:
  INTREBARE: „V-ați întâlnit cu ministrul Predoiu, care chiar în comunicatul pe care l-a emis după această întâlnire spunea că ați abordat și chestiunea avertizorului de integritate, în privința căreia ați avut o reacție vehementă. Legea pare cumva blocată, după ce a fost oprită de la votul final. Ce v-a spus dl Predoiu?
  Kovesi: Am înțeles că Ministerul Justiției a preluat o parte din observațiile pe care le-am făcut la momentul respectiv și a mai adăugat și alte observații. Ele au fost transmise Parlamentului. Legea este încă în procedură de adoptare în Parlament.
  Vestea bună a fost că Ministerul Justiției a realizat că se pot produce încălcări ale legislației europene, dar acum să vedem rezultatul în Parlament. Să sperăm că toate observațiile vor fi însușite.
  INTREBARE: În caz contrar, mențineți deschisă varianta activării mecanismului de condiționare a fondurilor europene?
  Kovesi: Noi sesizăm CE, este atribuția ei să activeze acest mecanism. Obligația noastră, cum spuneam, este să informăm CE, ceea ce cu siguranță voi face. Am făcut-o în cazul Poloniei, al Sloveniei, o voi face în cazul oricărui stat membru care face parte din EPPO.”

  Nu le pasa, MCVul e dus, banii din PNRR vor veni si ei, uite la Ungaria: Germania si Franta au cerut zilele trecute CE sa revina asupra deciziei de suspendare a banilor din PNRRul Ungariei!
  Se poate si fara avertizor de securitate, ce ne trebuie asa ceva la SGG!??

  • Eu am impresia ca nu ai inteles ca Ciucă însuși a aprobat sxhimbarea.
   Ciuca care spunea ca reformeaza SEAP-ul

 13. Cine crede cĂ MAFIA doarme?

 14. Dovada corupției s’a oficializat chiar printr’o hotărâre de guvern.
  E penibil, nu doar trist și cred că mă pot consola cu ideea că sunt tare, dacă mafia a dat o hotărâre de guvern special să mă dea afară, că le stricam afacerile

 15. Singura solutie fratilor-nu mai platiti taxe sau diminuati cat de mult platiti aceste sume catre n3mernici