G4Media.ro

Secretar de stat în ministerul Tineretului: Taberele încep într-o săptămână, dar fără…

Secretar de stat în ministerul Tineretului: Taberele încep într-o săptămână, dar fără zilieri o să le punem lacăt. Copiii dumneavoastră o să se întoarcă acasă

Copiii care vor pleca anul acesta în taberele gestionate de ministerul Tineretului şi Sportului “se vor deplasa la locul respectiv şi se vor întoarce acasă”, potrivit declaraţiei secretarului de stat din ministerul Tineretului Remus Munteanu, cel care se ocupă de tabere. Acesta a fost prezent în plenul Consiliului Economic şi Social marţi, ca să susţină avizarea unui proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede reglementarea folosirii zilierilor şi în taberele de tineret. Oficialul a recunoscut că proiectul a fost făcut „pe repede înainte”.

Proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului propus spre avizarea CES prevede completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri şi pune taberele ministerului tineneretului pe lista activităţilor în care pot fi angajaţi zilieri.

La şedinţa CES secretarul de stat Remus Munteanu a recunoscut că nu are toate avizele necesare, pentru că proiectul “a fost făcut pe repede înainte”. După care acesta a tras un semnal de alarmă spumnându-le celor prezenţi că el se ocupă de tabere şi că dacă nu vor putea fi angajaţi zilieri în aceste locuri, “le punem lacăt”.

Citeşte aici cine este Remus Munteanu

Proiectul de OUG a fost publicat în transparenţă decizională de minister pe 5 iunie, în condiţiile în care legea zilierilor este în vigoare de anul trecut şi se ştiu de atunci activităţile în care se pot angaja zilieri. În plus, taberele încep în fiecare an la finalul anului şcolar şi au loc pe toata perioada vacanţei de vară.

Iată cum a decurs discuţia din CES:

Preşedintele CES: Aveţi avizele interministeriale?

Remus Munteanu, MTS: Avem doar avizele de la Ministerul Muncii

Preşedintele CES: De unde nu aveţi?

Remus Munteanu, MTS: De la Justiţie şi Finanţe

Preşedintele CES: Întrebarea mea e următoarea – de ce nu le-aţi obţinut în termen?

Remus Munteanu, MTS: Pentru că a fost făcut pe repede înainte.

Preşedintele CES: Aţi fost sincer, vă rog.

Remus Munteanu, MTS: Însă, vreau să vă comunic tuturor care sunteţi aici că mă ocup de taberele de la tineret. Taberele încep într-o săptămână, iar fără zilieri le punem lacăt. Iar copiii dumneavoastră, nepoţii, o să se deplaseze la locul respectiv şi o să se întoarcă acasă. Vă mulţumesc!”

Potrivit legislaţiei CES, dar şi procedurilor, proiectul de OUG fără avize interministeriale a fost respins şi va fi rediscutat când va avea toate avizele cerute de lege.

Citeşte articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Multumim frumos, fmcdpzdalde!

 2. PSD e cel mai prost guvern posibil, nu stiati asta?

 3. pzdalde nu greseste niciodata! de ce sunt tabere inchise? ca n-a vrut CES! mu13 pzdalde!

 4. Cat de simplu rezolva problema agariciul asta:”…le punem capat”!!! Pai n-ar fii mai bine sa restitui tu toti banii incasati pentru munca pe care trebuia sa o faci? Ba mai mult sa platesti si daune? ….si pe repede inainte sa pleci de acolo? Ne mai miram de ce nu merg treburile in tara asta. Cati copii, nepoti, soti, sotii, cumnati si cumnate, amante de psd-isti om avea in toate ministerele?? Eu zic ca sunt cu sutele. Greu vom scapa de toata caracatita asta.

 5. Ce c..t stie pitiponcul asta, odrasla de psd-ist cu state vechi de la neamt, despre administrarea oricarui lucru de pe lumea asta?
  Auzi la el: ma ocup de tabere, dar copiii dvs se vor intoarce acasa!
  Ti-a facut tac-tu rost de post in minister, asa-i dobi?
  Si singura masura pe care poti sa o iei este sa suspenzi activitatile pe care ar trebui sa le coordonezi?
  Noaptea mintii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.