G4Media.ro

Seară emoționantă pe stadionul Wembley, unde Anglia a învins Ucraina în preliminariile…

Photo by Glyn KIRK / AFP

Seară emoționantă pe stadionul Wembley, unde Anglia a învins Ucraina în preliminariile Euro 2024/ Banner pe care scria „pace”, afișat la începutul meciului/ Alți fani i-au cerut premierului britanic avioane F-16

În timp ce ororile războiului continuă să arunce o umbră asupra Ucrainei, iată că echipa națională de fotbal a înfruntat una dintre cele mai bune echipe din lume pe scena mondială. Învingători sau învinși, jucătorii ucraineni au vrut să facă spectacol pentru fanii săi și să le ofere celor de acasă 90 de minute de respiro, notează CNN după meciul dintre cele două naționale disputat în preliminariile Euro 2024.

Clasată cu 21 de locuri mai sus decât Ucraina, Anglia a avut prea multă calitate pe teren și a învins.

Golurile marcate de Harry Kane, golgheterul recordului absolut al echipei masculine a Angliei, și de Bukayo Saka au fost tot ce a fost nevoie.

În ciuda înfrângerii, fanii ucraineni au continuat să se facă auziți, o mare de galben și albastru a cântat și a dansat la unison până la fluierul final – unii chiar au ținut mesaje prin care cereau mai mult ajutor militar în Ucraina.

Vorbind cu reporterii după meci, managerul interimar al Ucrainei, Ruslan Rotan, le-a mulțumit fanilor pentru „valul lor incredibil de susținere”.

El a mulțumit, de asemenea, publicului de acasă, adăugând: „A fost o atmosferă diferită de orice alt meci internațional pe care l-am trăit”.

„Este modalitatea de a le reaminti oamenilor de Ucraina. Pentru a arăta lumii că suntem încă în picioare”, a declarat fanul ucrainean Oleksii Soboleva, în vârstă de 40 de ani, pentru CNN Sport înainte de începerea meciului.

Soboleva și familia sa se mutaseră la Londra în urmă cu șase luni, după ce părăsiseră Ucraina înainte de invazia la scară largă de anul trecut.

Echipa naţională a Angliei a învins duminică, pe teren propriu, scor 2-0, echipa naţională a Ucrainei, într-un meci contând pentru grupa C a calificărilor pentru Euro 2024.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Tot ce a inconjurat acest meci a echivalat cu o victorie pt Ucraina !