G4Media.ro

Se reiau lucrările de reabilitare a Palatului Culturii din Tg. Mureș /…

Sursa foto: Facebook / Palatul Culturii Târgu Mureș

Se reiau lucrările de reabilitare a Palatului Culturii din Tg. Mureș / Începute în 2019, lucrările s-au sistat după un an, iar contractul a fost reziliat / Investiție de 10 milioane de lei

Lucrările de restaurare a alatului Culturii din Târgu Mureș vor fi reluate după o pauză de aproape un an, relatează Agenția de presă Rador.

Lucrările, începute în 2019, au fost sistate un an și jumătate mai târziu, după ce Consiliul Județean Mureș a reziliat contractul. Motivele au fost nerespectarea termenelor de execuție, lucrările fiind realizate doar în proporție de circa 40%.

Șefa administrației Palatului Culturii, Fulop Timea, a explicat că, joi, se reiau lucrările după ce a fost desemnată o altă firmă.

„Înainte să fie reziliat contractul, a fost restaurată orga din Sala mare, s-au făcut lucrări la acoperișul Palatului, în casa scării, la bibliotecă, lucrări care nu au fost terminate și la care trebuie acum revenit. O firmă care are experiență în restaurarea monumentelor a câștigat acest concurs de achiziție, iar pe 5 aprilie a fost semnat contractul. De azi încep lucrările de restaurare, care au o valoare totală de peste 10 milioane de lei, din care 6 milioane sunt din fonduri europene nerambursabile, iar restul din bugetul Consiliului Județean”.

Termenul de finalizare a proiectului câștigat de Consiliul Județean Mureș este 31 decembrie 2023.

Pe toată perioada lucrărilor, expozițiile Muzeului Județean Mureș din Palatul Culturii vor fi deschise conform programului normal de vizitare.

Sursa foto: Facebook / Palatul Culturii Târgu Mureș

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...