G4Media.ro

Se răcește vremea și vin ninsorile. ”Ultimele zile din cea mai rece…

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Se răcește vremea și vin ninsorile. ”Ultimele zile din cea mai rece lună a anului par a fi zile autentice de iarnă”

Meteorologii au anunțat că iarna începe să își intre în drepturi iar ninsorile se vor instala în perioada următoare, anunță Antena3. Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a comunicat că ninsorile vor începe să predomine în majoritatea zonelor țării.

”Cel puțin în această săptămână, vremea se va apropia de normalul termic al perioadei din calendar și vorbim în special, mai ales astăzi, de valori mai ridicate în partea de vest, nord-vest a țării, acolo unde maximele vor atinge 9-10°C. De altfel, la această oră, pentru o bună parte din vest, nord-vest, înregistrăm 7-8°C, în timp ce în regiunile extracarpatice vorbim de valori doar în jurul a 5-6°C. O apropiată de normal”, a spus Elena Mateescu.

Potrivit acesteia, de miercuri, 25 ianuarie, răcirea se va resimți și în partea de vest, nord-vest, iar de la jumătatea săptămânii se anunță și precipitații.

”Vor fi precipitații mai ales în partea de sud, sud-est, mixte, lapoviță și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare. Iată, așadar, că ultimele zile din cea mai rece lună a anului par a fi zile autentice de iarnă”, a punctat specialista pentru Antena 3 CNN.

Directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie a comunicat o prognoză și pentru prima săptămână din februarie, ultima lună de iarnă.

”Dacă vorbim despre luna februarie, menționăm faptul că prima săptămână, așa cum arată actualizarea estimărilor în această dimineață, efectuate pentru intervalul 24 ianuarie-20 februarie, menține tendința pentru primele zile din februarie, cu valori de temperatură ușor peste norme”, a mai spus Elena Mateescu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...