G4Media.ro

Se înfiinţează Alianţa Vestului pentru Sănătate Publică. DSP-urile din Timiş, Arad şi…

Se înfiinţează Alianţa Vestului pentru Sănătate Publică. DSP-urile din Timiş, Arad şi Hunedoara propun transformarea digitală a sistemului de sănătate

Directorii Direcţiilor de Sănătate Publică din judeţele Timiş, Arad şi Hunedoara au înfiinţat Alianţa Vestului pentru Sănătate Publică, prin care îşi propun transformarea digitală a sistemului de sănătate, relatează News.ro.

„Azi, 21 iulie 2021, se sărbătoreşte Ziua Banatului, o zi importantă pentru noi toţi şi îndeosebi pentru Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene: Arad, Hunedoara şi Timiş, ai căror directori executivi: Dr. Timiş Horea Sorin – DSP Arad, Ec. Mezei Ioan Sebastian – DSP Hunedoara şi Dr. Cioca Flavius – DSPJ Timiş – coordonator pe Regiunea de Dezvoltare Vest, s-au întrunit în vederea constituirii Alianţei Vestului pentru Sănătate Publică. Aceasta are drept scop implementarea unei Strategii de Sănătate pe Regiunea VEST într-un program pilot de dezvoltare regională pentru sectorul sanitar, pe şase componente strategice”, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al DSP Timiş.

Cele şase componente strategice sunt: digitalizarea DSP-urilor prin implementarea de soluţii inteligente de eHealth; analiza nevoilor de servicii medicale; optimizarea transferurilor interjudeţene a pacienţilor; optimizarea resurselor umane în domeniul sanitar la nivel de regiune; realizarea unor echipe comune de control interjudeţene; elaborarea de politici de sănătate publică la nivel regional.

„Transformarea digitală a sistemului de sănătate oferă mijloace de eliminare a compartimentării acestuia, prin facilitarea punerii în comun a informaţiilor între autorităţile de sănătate publică. Mijloacele sigure şi rapide de transmitere a informaţiilor colectate de diferiţi agenţi reprezintă o condiţie necesară pentru coordonarea serviciilor de asistenţă medicală şi pentru tratamentul global al pacientului. Procesul de digitalizare se raportează la accesul rapid, schimbul şi partajarea de date care facilitează adoptarea unei decizii medicale. Schimbul de date electronic între profesioniştii din domeniul sănătăţii generează plus-valoare directă pentru calitatea asistenţei medicale”, se mai arată în comunicat.

Întâlnirea de lucru a avut loc la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, iar la finalul acesteia a fost semnat un protocol interjudeţean de colaborare. Această acţiune comună reprezintă un prim pas în eficientizarea şi reducerea timpului de soluţionare a cererilor cetăţenilor.

Totodată, în cursul zilei de miercuri, la sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, a avut loc o întâlnire de lucru cu prof.univ.dr. Octavian Creţu, rectorul acestei instituţii, ocazie cu care au fost trecute în revistă necesităţile sistemului medical din cele 3 judeţe, în vederea asigurării unei bune colaborări între instituţia de învăţământ şi direcţiile de sănătate publică.

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Alo SRI? Bucurestiul doarme? Cine finanteaza incercarile de fragmentare a Romaniei?

  • „Cele şase componente strategice sunt: digitalizarea DSP-urilor prin implementarea de soluţii inteligente de eHealth; analiza nevoilor de servicii medicale; optimizarea transferurilor interjudeţene a pacienţilor; optimizarea resurselor umane în domeniul sanitar la nivel de regiune; realizarea unor echipe comune de control interjudeţene; elaborarea de politici de sănătate publică la nivel regional.”

   Ai citit? Ti se pare ceva gresit in lista aia?

   Bine ca te gandesti la ideea de „natiune indivizibila” dar te doare fix in pl de compatriotii tai bolnavi..

  • Sufera pentru ca nu au „analiza nevoilor de servicii medicale”! dar daca vor avea noroc, se vor intrema cu „soluţii inteligente de eHealth”.

   Nu te mai freci cu solutie cu carmol, te freci cu solutie ehelb.

  • saraci cu duhu’ alias goguța ,
   ….nu te mai „fragmenta” tu de grija Romaniei …
   … vezi ca picá putin de pa scaun …. dă fuguta de-i alina cucuiu’ …
   …. bolnavii , da ,
   au nevoie sa beneficieze de acces rapid la specialist cu programare direct din cabinetul medicului de familie ….
   …. nu sa se trezeasca la 5 dimineata si sa faca coada in fata spitalului sa prinda un bon la doctor …. si p’orma hai acasa ca sa te intorci iar la programare care nu se respecta pt ca intra o gramada fara bon ….
   … da’ ce stii tu in afara de cârcoteala …..
   …. vai si-amar de tine ….

  • Care e legatura dintre trei sefi de DSP facandu-si in cerc si programarea la specialist? Tu te programezi la DSP sunand la specialist?

   Mai ales la privat, unde merg majoritatea acum, se sterg doctorii cu DSP-ul tau undeva. Cand au nevoie de reautorizare, trimit avocati, ca sa opreasca marii desepisti din avantul lor de „ajutorare” si „programare la specialist”.

 2. Fără alianţe, coaliţii, adunături şi clanuri nici că s-ar putea face ceva în ţara asta, parcă esticii şi sudiştii sunt klingonieni, Iohannis reptilian, iar cei din Guvern extratereştrii!

 3. https://en.wikipedia.org/wiki/Banat#/media/File:Banat.svg

  ce Arad? ce Hunedoara? unde e Caras Severin?

  ati face orice, ati inventa regiuni, ca sa iesiti in fata ca niste plutitori in veceu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.