G4Media.ro

Se închide Fabrica de bere Martens din Galaţi / Funcționa de 44…

Sursa foto: Viața Liberă

Se închide Fabrica de bere Martens din Galaţi / Funcționa de 44 de ani și deținea brandurile Postăvaru și MaDonna / Muncitorii din departamentul de producție vor fi concediați

Martens din Galaţi, producătorul brandurilor MaDonna şi Postăvaru, precum şi unul dintre cei mai importanţi furnizori de marcă privată pentru marile reţele de magazine, va sista din luna aceasta producţia, după 44 de ani de funcţionare, anunță Viața Liberă.

Compania, listată pe bursă din 1997, se va ocupa în continuare de distribuţie, iar locurile de muncă din departamentul de producţie vor fi desființate.

„Compania va sista activitatea de fabricare a berii, Martens SA urmând a se axa pe dezvoltarea activităţilor de vânzare a produselor din bere”, anunţă compania.

Fabrica a fost preluată în 1998 de Martens Brouwerij, care a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni, în ceea ce s-a vrut a fi o afacere de familie. Vasile Joantă a fost director până în 2017 și, apoi, timp de un an, președinte al Consiliului de Administrație. „În 2018, când am plecat, a fost singura dată când am trântit ușa după mine”, a spus Vasile Joantă, pentru „Viața liberă”, invocând managementul defectuos al fabricii, în ultimii ani.

Martens Galați se întinde pe o suprafață de 5,5 hectare, teren ce ar valora, conform surselor de pe piața imobiliară, citatd e Viața Liberă, circa 5-6 milioane de euro.

Întregul articol poate fi citit în Viața Liberă

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...