G4Media.ro

Se încearcă crearea de noi coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din Mariupol,…

sursa foto: Maxar Technologies via CNN

Se încearcă crearea de noi coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din Mariupol, vineri dimineață

Ucraina speră să lanseze o nouă încercare de salvare a civililor din Mariupol în această dimineață, după ce Crucea Roșie a avertizat că mii de vieți depind de evacuarea cu succes a persoanelor blocate în orașul asediat de forțele rusești, transmite The Guardian.

Un total de 45 de autobuze se îndreaptă spre orașul Berdyansk, situat în apropiere, pe coasta sudică, a declarat vicepremierul ucrainean, Iryna Vereshchuk, împreună cu o echipă a Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR) care livrează ajutoare umanitare și asistă la evacuări. Convoiul era așteptat să intre în oraș în această dimineață, după ce Rusia a promis o încetare limitată a focului de-a lungul traseului de la Mariupol la orașul Zaporizhzhia, aflat sub controlul Ucrainei.

Eforturile repetate de a stabili coridoare umanitare pentru evacuarea a până la 170.000 de persoane care au rămas în Mariupol, care a suferit patru săptămâni de bombardamente și de diminuarea proviziilor, au eșuat. Ucraina a acuzat forțele rusești că au bombardat rutele presupus sigure în afara mai multor focare de luptă, afirmații pe care Moscova le neagă.

sursa foto: Maxar Technologies via CNN

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter