G4Media.ro

Se împuținează donatorii de sânge de teama coronavirusului. Medicii apelează la donatorii…

Se împuținează donatorii de sânge de teama coronavirusului. Medicii apelează la donatorii fideli pe care îi sună pentru a-i chema la centru

Se împuținează donatorii de sânge de teama coronavirusului. Medicii apelează la donatorii fideli pe care îi sună pentru a-i chema la centru, transmite Info Sud-Est.

Criza creată de infectarea cu virusul COVID-19 a afectat și centrele de transfuzii, numărul de donatori scăzând foarte mult în ultimele două săptămâni. Îndemnul autorităților către populație, de a sta în casă, a afectat indirect și stocurile de sânge iar medicii fac un apel către oameni, în special către donatorii vechi, să se deplaseze la centrele de transfuzii.

Alina Mirella Dobrotă, director al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța, a explicat pentru Info Sud-Est cum se prezintă situația, astăzi, în județul de la malul mării. Alina Dobrotă spune că încă există stocuri de sânge, însă din cauza faptului că unele componente sanguine au termen de expirare de cinci zile, atunci este nevoie de un flux continuu de donatori:

“Centrele de transfuzii pregătesc mai multe tipuri de componente sanguine. Există un component sanguin cu termen de valabilitate de cinci zile, așa numitele trombocite. Acest component sanguin este necesar pentru foarte mulți pacienți cu boli hematologice și boli oncologice, pacienți care necesită periodic tratament”, a declarat Alina Dobrotă.

Citește articolul integral pe Info Sud-Est.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Se poate rezolva cu dieta , fara tigari , si mult mult sport.

  2. transfuzia pz e necesara din alte motive.

  3. noi incuiem populatia in casa pentru preventia racelii , cu pedeapsa mai lunga decat la viol, si ne asteptam sa riste puscaria sau izolarea 14 zile donatorii de sange?

  4. Ati bagat PSIHOZA in oameni, astea sunt rezultatele. Succes si la mai mare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.