G4Media.ro

Spitalul Sfântul Sava dublează numărul ședințelor de terapie pentru a grăbi recuperarea…

Spitalul Sfântul Sava dublează numărul ședințelor de terapie pentru a grăbi recuperarea medicală după accidente vasculare (P)

Spitalul de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava dublează numărul ședințelor de terapie pentru recuperarea medicală a mâinii, pentru pacienții care au suferit accidente vascular cerebrale (AVC). La un pacient care a suferit AVC, cel mai greu de recuperat medical sunt mâinile.

În timpul unui accident vascular cerebral, o parte din celulele nervoase sunt distruse, iar pentru ca pacientul să poată recupera funcționalitatea mâinii, creierul trebuie să reînvețe rapid ce ”a uitat” în urma AVC. Cu cât timpul scurs de la producerea accidentului până la începerea recuperării medicale este mai scurt, cu atât șansele ca pacientul să-și recapete mobilitatea și independența motorie sunt mai mari. 

Pentru a reduce perioada necesară recuperării medicale a pacienților care au pierdut, în urma AVC, funcționalitățile mâinilor, Spitalul Sfântul Sava acordă un bonus fiecărui pacient cu această patologie, care se internează în perioada 30 noiembrie – 31 decembrie 2022.

Astfel, pacienții cu AVC vor beneficia GRATUIT, în fiecare zi, de o a doua ședință pentru recuperarea mâinii cu echipamentul inovativ Bioness, iar pacienții imobilizați la pat, în urma unor accidente sau a unor boli grave, vor avea o a doua ședință GRATUIT, în fiecare zi, cu aparatele Thera Bemo/ kinetec. 

Echipamentul Bioness este un fel de orteză pentru mână, fără fire, care transmite impulsuri electrice creierului, pentru ca acesta să învețe din nou, după AVC, cum să contracte mușchii mâinii, așa încât pacientul să poată folosi degetele, să apuce obiecte, să folosească tacâmuri, să scrie, etc. Această orteză se poartă doar pe parcursul ședințelor de terapie, până la recăpătarea funcționalităților mâinii.

În marile clinici occidentale, recuperarea medicală a pacienților care au suferit traumatisme sau accidente cardiovasculare începe încă din secția de terapie intensivă, la 48 de ore după intervenția chirurgicală ortopedică sau neurologică. 

Pentru a crește șansele de recuperare medicală ale pacienților cu traumatisme ortopedice, ale celor care au suferit infarct miocardic sau accident cerebral, Spitalul Sfântul Sava a preluat modelul marilor spitale occidentale și a adus echipamente inovative, astfel încât recuperarea medicală să înceapă chiar de pe patul de terapie intensivă.

În Spitalul Sfântul Sava, au fost înființate special saloane cu regim de monitorizare permanentă tip ATI, în care pacienții pot fi aduși la 48 de ore după intervențiile chirurgicale de orice natură. Le sunt monitorizate funcțiile vitale 24h/24, saloanele fiind dotate cu instalații de oxigen medicinal, și fără risc de infectare cu nosocomiale. Spitalul are circuite care respectă toate standardele de siguranță, iar accesul persoanelor străine este strict controlat. Aici începe imediat recuperarea medicală, astfel încât toate șansele pacientului să fie folosite pentru refacerea sa. Asemena echipamente inovative se găsesc doar în două spitale din România, unul dintre ele fiind Spitalul Sfantul Sava din Pantelimon, Ilfov.

Spitalul Sfântul Sava are cea mai mare sală de fizioterapie din România, dotată cu echipamente de ultimă generație, care se găsesc frecvent în clinicile mari din Occident. La fel și sala de kinetoterapie. 

Aici se asigură recuperare medicală de orice natură, cu internare. Specialiștii spitalului consideră că internarea ajută mult la recuperare, întrucât pacientul este permanent sub observație, efectuează proceduri de mai multe ori pe zi, fără pauze în sărbătorile legale. De asemenea, faptul că nu este nevoie să se deplaseze la domiciliu după terapie, ci rămâne într-un mediu odihnitor și cald, îl ajută pe pacient să suporte mai ușor efortul pe care îl presupune recuperarea medicală, cu beneficii importante pentru pacient.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro  

https://spitalulsfantulsava.ro/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/ 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter