G4Media.ro

Se constituie un batalion de rezerviști în Caraș-Severin / Un exercițiu militar,…

Parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Bucuresti, duminica, 1 decembrie 2019. Inquam Photos / George Calin

Se constituie un batalion de rezerviști în Caraș-Severin / Un exercițiu militar, condus de MAPN, în cooperare cu MAI, SRI și STS, se desfășoară în vestul țării / Prefect: ”Nu are nicio legătură cu situația din Ucraina”

În această săptămână, în județele Timiș și Caraș-Severin se desfășoară  un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației pentru apărare la care sunt mobilizați aproximativ 200 de rezerviști, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Reșița.

La MOBEX TM – CS 23 sunt implicați aproximativ 200 de rezerviști din Caraș-Severin și aproape 2.000 din Timiș, foști militari din MAI, MApN sau structuri de informații. Pe timpul exercițiului, o parte dintre aceștia, vor fi chemați la unitățile militare pentru desfășurarea unor activități specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare.

În Caraș-Severin, mobilizarea se face mai mult pe hârtie și nu pe teren, după cum spune prefectul Ioan Dragomir.

„Exercițiul nu are nicio legătură cu situația din Ucraina. Numărul este de vreo șase-șapte ori mai mare a persoanelor angrenate și mobilizate în județul Timiș decât în județul Caraș-Severin. Activitățile, la noi, sunt pur birocratice, doar de luare în evidență, de prezentare, de verificare a modului de reacție a celor care sunt chemați la mobilizare. La Timiș, într-adevăr, se desfășoară mai multe activități, dintre care și cea de tragere în poligon”, spune prefectul.

Exercițiul MOBEX este condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale. Exercițiile de acest tip se planifică și se organizează periodic în toate județele țării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de consiliul Suprem de Apărare a Țării în anul premergător desfășurării acestora.

Exercițiul MOBEX TM – CS 23 nu are legătură cu ordinele de chemare emise de CMJ pentru unitatea din Caransebeș.

„La Caransebeș se preconizează în premieră, să se înființeze un batalion de rezerviști. Din acest motiv au fost emise ordine de chemare pentru a fi luați în evidență. Dacă mai sunt sau sunt plecați din Caraș-Severin. Vin, se prezintă cu ordinul, se iau în evidență, semnează și pleacă acasă”, a mai declarat prefectul Ioan Dragomir.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. S-a terminat carnea de tun ucraineana?

  • nu-i asa ca vrei pace cu nenea putin? adica tu sa stai in genunchi in fata lui? de fapt dupa niste vodka probabil ai sta in orice pozitie cand vin cecenii peste tine si familia ta

  • @AndreiB: Se va ajunge la pace, asa a fost mereu. Probabil americanii o vor da la pace cu Putin cumva. Fara ei, fara americani, Ucraina nu mai exista azi.

  • Degeaba incercati placa asta…. toata lumea stie ca Rusia daca ataca o tara membra NATO, e mancata. Se implica toti….

  • @ vct e cea mai proasta masura cea cu reintroducerea stagiului militar…vezi asta in Rusia…trag 10 cartuse in 6 luni de armata si in rest construiesc la vila generalului….practic asa era si la noi inainte de a intra in NATO.
   Cea mai buna masura este marirea bugetului de aparare si achizitia de echipament performant.

 2. intr-o tara nordica, de aia civilizata, parca Finlanda, tin minte ca nu au asteptat sa treaca un an sa se reapuce de antrenamente … dar noi avem noroc ca ucrainenii fac o treaba bun in a-si apara tara de orci , ca pe baza meltenilor shaormari cu de toate …

  • Singura măsura eficienta in situația data este reintroducerea stagiului militar obligatoriu.
   Toti bărbații tineri au nevoie de o pregătire militara de baza.
   Mare parte din rezerviști sunt bătrâni acuma.