G4Media.ro

Scrisoarea video a unei profesoare din Republica Moldova: Când primăvara năvălește în…

Scrisoarea video a unei profesoare din Republica Moldova: Când primăvara năvălește în grădini, știu că e greu să stăm în case. E tristă școala și e trist orașul fără voi. Stimați părinți, vă sunt recunoscătoare

Mesaj emoționant al unei profesoare din Republica Moldova, adresat copiilor și părinților izolați pentru a opri răspândirea noului coronavirus. “Minunații mei elevi, acum, când primăvara năvălește în grădini, în aer, în suflet, știu că e greu să stăm în case. (…) Stimați părinți, vă sunt recunoscătoare pentru implicare. Între noi, profesorii, și voi, părinții, s-a creat o punte atât de trainică!”, spune Rodica Gavriliță, profesoară de limbă și literatură română în Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din orașul Călărași.

Scrisoarea video a fost publicată în urmă cu o săptămână de Ministerul moldovean al Educației pe pagina sa de Facebook și face parte dintr-o campanie intitulată “Fii responsabil! Clasa ta e acasa!”.

Rodica Gavriliță, profesoară de limbă și literatură română în Republica Moldova – mesajul integral:

Minunații mei elevi,

Acum, când primăvara năvălește în grădini, în aer, în suflet, știu că e greu să stăm în case. Vă mulțumesc pentru mesajele voastre, care mustesc de primăvară. Din ele năvălește în sufletul meu soarele.

Vă mulțumesc că învățați împreună cu mine altfel de lecții: cea a răbdării, a empatiei și-a bunătății. Energia voastră de albinuțe o regăsesc în temele realizate cu răbdare și tenacitate, în gândurile calde pe care mi le expediați zi de zi. Continuați să fiți al fel de buni și la lecția responsabilității!

E tristă școala și e trist orașul fără voi, fără noi, dar e o situație specială pe care o vom depăși însușind împreună lecția răbdării.

Stimați părinți,

Vă sunt recunoscătoare pentru implicare. Între noi, profesorii, și voi, părinții, s-a creat o punte atât de trainică! Simt această coeziune în sprijinul emoțional dăruit copiilor voștri, dar și în respectul și încrederea dăruită nou. Vă mulțumesc pentru colaborare și respect! (…)”

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. „Primavara navaleste in gradini”, a se traduce in limbaj specific”cand luna navaleste pe cer ca o mamaliga”-simpozion limba romana Chisinau 2018.

  2. Vad ca in afara de hormoni a mai pornit si furtuna talentului literar.
    O sa ne omoare atata talent, o sa stam prin case si-o sa ne citim creatiile intre noi pana cand se duce dracului tot.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.