Foto: Pixabay.com

Scrisoare deschisă către Iohannis, din partea mediului academic, împotriva schimbărilor în legislația de analiză a plagiatelor: Modificările propuse de Cîmpeanu reprezintă o formă mascată de amnistiere individuală a plagiatorilor și încurajează frauda academică

Trei organizații și mișcări civice, alături de peste 160 de profesori universitari și cercetători din România și străinătate, îi solicită printr-o scrisoare deschisă Președintelui Klaus Iohannis să ia atitudine publică față de recenta inițiativă legislativă a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de modificare a legislației Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), „prin care sunt create mecanisme legale de salvare a plagiatorilor, dar și instrumente care vor îngreuna sau vor face imposibilă emiterea unor verdicte de plagiat”, se arată într-un comunicat de presă al acestora.

„Modificările propuse de ministrul Sorin Cîmpeanu reprezintă, în opinia noastră, o formă mascată de amnistiere individuală a plagiatorilor și încurajează frauda academică. În plus, schimbările creează mecanisme legale de salvare a plagiatorilor, dar și instrumente care vor îngreuna – sau chiar vor face imposibilă – emiterea unor verdicte de plagiat”, se arată în scrisoarea deschisă.

Printre semnatarii scrisorii se numără atât academicieni cât și un număr de actuali și foști membri ai CNATDCU, dar și membri ai altor organisme consultative ale Ministerului Educației, precum Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI) și Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS).

Citește scrisoarea deschisă integral pe Edupedu.ro

1. Trei grupari academice cer integritate vicleanului Iohannis dupa ce a beneficiat de un plagiat de proprietate.

2. Dar si ,,romania educata” propusa de iohanis promoveaza coruptia, spaga si incompetenta, prin eliminare evaluarii nationale si a bac-ului in forma actuala.
    Iohanis este lupul paznic la oi. El e spagarul sef, coruptul sef si incompetentul sef. Si mai e si fudul.

• Exact asa !!! Asta e personajul Johannis care fuge sa nu fie intrebat cum de singura sa realizare este o justiție distrusă de gașca penală dragnea savonea netejoru corbu iordache dorneanu. Ar trebui inițiată o petitie sa fie suspendat din funcție și apoi demis. In cateva luni Maia Sandu distruge corupția din Moldova iar in Romania nici macar siij nu poate fi desfiintat. Se oferă in continuare imunitate gastii penale

• Subscriu! România educată de proști conduși de un apărător al proștilor cu pretenție de doctori, prin furăciune. Rezultatele de la titularizare spun totul despre calitatea actului didactic

3. SCAPAREA PLAGIATORILOR ESTE OBIECTIVUL PRINCIPAL AL ACESTUI ministru.
    ESTE PARTE DIN SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE: „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT SI NE FACEM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI.

SE PARE CA VICLEANUL presedinte AL academiei (cel putin 500 000 lei/an) NU E IMPOTRIVA

4. În prima frază: sunt 13 organizații, nu trei. Cei de la EduPedu au corectat deja. Poate corectați și voi.

5. Ministru Campeanu are un tupeu inimaginabil. Să încerci să prostești pe față o lume academică doar să legiferezi plagiatul este peste orice închipuire. CNATDCU se opune, profesorii de ‘calibru’ se opun, lumea academică cinstită se opune, iar tu cu obrăznicie îți continui demersul! În loc să lase CNATDCU sa funcționeze, el nu știe cum sa-i blocheze, si culmea, declară perfid ca vrea să îmbunătățească activitatea CNATDCU. Mare canalie!

6. Păi o lege privind plagiatele nici măcar nu și-ar avea rostul, dacă voi, academicienii, ați fi serioși în ceea ce faceți. Păi cine îndrumă la licență și doctorat? Nu voi? Voi sunteți primii care puteți opri plagiatul, dar l-ați tolerat zeci de ani, probabil v-ați și umplut buzunarele de bani din aceste plagiate în toți acești ani, și-acu’ …. strigați după alții?

• Care academicieni că, în majoritate, sunt foștii colegi ai Ceaușeascăi, academician de renume mondial, iar Aurel Pop, numai platitudini debiteazâ

7. Cimpeanu isi face treaba pt care a fost pus in functia aia. Nu uitati ca vine din partidul Varanului, asa ca nu poate actiona decat in folosul clasei de impostori care praduiesc.