G4Media.ro

Scriitorul Salman Rushdie şi-a pierdut vederea la un ochi şi nu îşi…

Sursa foto: Facebook / Salman Rushdie

Scriitorul Salman Rushdie şi-a pierdut vederea la un ochi şi nu îşi poate folosi o mână în urma atacului din august

Salman Rushdie şi-a pierdut vederea la un ochi şi nu îşi poate folosi o mână ca urmare a atacului din august, de la un eveniment literar la New York, a anunţat agentul său, conform news.ro.

Andrew Wylie a vorbit într-un interviu pentru El Pais despre rănile suferite de Rushdie în atacul brutal din vară. El a descris rănile ca fiind “profunde” şi a subliniat că Rushdie nu mai vede cu un ochi. “A avut trei răni grve la gât. O mână nu poate fif folosită pentru că s-au secţionat nervii braţului. Şi el are aproximativ alte 15 răni în zona pieptului”.

Wylie nu a precizat dacă autorul “Versetelor Satanice”, în vârstă de 75 de ani, este încă în spital la mai mult de două luni după ce poliţia a anunţat că un tânăr de 24 de ani din New Jersey l-a înjunghiat pe Rushdie în gât şi în tors la un eveniment literar.

Salman Rushdie a pus pe jar o parte a lumii islamice odată cu publicarea „Versetelor satanice” în 1988, ceea ce l-a determinat pe ayatollahul iranian Khomeini să emită o fatwa prin care cerea asasinarea sa. Autorul a fost obligat să trăiască ascuns şi sub protecţia poliţiei, relateaztă news.ro, conform Reuters.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Religia păcii lovește din nou.