G4Media.ro

Scriitorul român Mircea Cărtărescu, câștigătorul premiului de la Festivalul Internațional de Literatură…

Sursa: Dublin Literary Award Facebook

Scriitorul român Mircea Cărtărescu, câștigătorul premiului de la Festivalul Internațional de Literatură din Dublin, cu romanul “Solenoid”

Scriitorul român Mircea Cărtărescu a câștigat premiul acordat la Festivalul Internațional de Literatură din Dublin, cu romanul “Solenoid”: “Sunt recunoscător tuturor celor care-au contribuit la această decizie”, a scris Mircea Cărtărescu pe pagina sa de Facebook

Scriitorul român Mircea Cărtărescu a câștigat premiul acordat la Festivalul Internațional de Literatură din Dublin, cu romanul “Solenoid”. El a scris pe pagina sa de Facebook: “Am primit astăzi The Dublin Literary Award pentru romanul Solenoid. Sunt recunoscător tuturor celor care au contribuit la această decizie”.

Premiul este acordat de consiliul orașului. Nominalizările sunt făcute de biblioteci din orașe mari ale lumii. Romanul lui Mircea Cărtărescu a fost propus de Biblioteca Octavian Goga din Cluj.
Premiul acordat la Festivalul Internațional de Literatură din Dublin este în valoare de 100.000 de euro, dintre care 75.000 de euro ajung la autorul cărții și 25.000 către traducător, potrivit comunicatului de presă.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează