G4Media.ro

Școlile și grădinițele încep astăzi cursurile, în cel mai lung semestru. Urmează…

Școlile și grădinițele încep astăzi cursurile, în cel mai lung semestru. Urmează 3 luni de școală fără vacanță – care este calendarul examenelor naționale 2020

Copiii încep astăzi semestrul al II-lea, după o vacanță de iarnă de 3 săptămâni. Atât școlile, cât și grădinițele își deschid luni, pe 13 ianuarie, porțile pentru copii. Astăzi este începutul unei perioade de 12 săptămâni de școală fără nicio vacanță, care marchează debutul celui mai lung semestru din istoria recentă a școlii.

Diferența foarte mare dintre cele două semestre (semestrul al doilea este unul dintre cele mai lungi din ultimii ani, având 20 de săptămâni, față de doar 15 săptămâni câte a avut primul semestru) vine după ce anul trecut părinții s-au plâns de fragmentarea excesivă a cursurilor. Ministerul a decis astfel ca vacanța de iarnă să devină intersemestrială și a eliminat vacanța din februarie, care până anul acesta școlar era cea care delimita cele două semestre.

Singura zi liberă în cele 3 luni de școală fără vacanță care îi așteaptă pe elevi este vineri, 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor (Mica Unire).

 

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pamflet
    Foarte corect. Ada e si la facultate, un semestru are 3 luni, aprox. Fragmentarea din anii precedenți a dus la imposibilitatea predarii si invatarii si asta a fost una din cauzele rezultatelor proaste si a faptului ca elevii nu inteleg si nu asimileaza materia.
    Cum e acum e bine

  2. Stai sa vezi traficul dracu din cauza progeniturilor care nu pot merge la grădiniță sau școală cu transportul public. I-a căcat ma-sa in mașină .

    • :))))))…este exact ca atunci cand homosexualii si infertilii s-ar ingramadi in magazinele de jucarii si articole pentru copii. Atentie,este afirmatie cu un puternic mesaj subliminal,iubitorule de oameni:)))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.