G4Media.ro

Școlile sau grădinițele închise timp de 3 ani ar putea fi transformate…

Școlile sau grădinițele închise timp de 3 ani ar putea fi transformate în săli de festivități, aprozare, cârciumi sau hosteluri de către primării, fără acordul Ministerului, prevede un proiect de lege depus de PSD, primit cu aplauze de deputații PNL din comisia de administrație. Împotrivă au fost doar USR și Ministerul Educației

Schimbarea destinației bazei materiale a instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar de stat se poate face pentru orice tip de activitate, după 3 ani în care nu s-a mai desfășurat o activitate educațională în acea clădire, de către primării și consilii locale, fără avizul Ministerului Educației, prevede un proiect de lege semnat de 60 de deputați și senatori de la PSD, UDMR și minorități, inițiat de deputata PSD Natalia Intotero, fost ministru în Guvernul Dăncilă, actual președinte al comisiei de învățământ din Camera Deputaților.

Inițiativa modifică articolul 112 din Legea Educației. Proiectul pare să fie trecut prin comisiile parlamentare în procedură accelerată, după ce a fost depus la Parlament pe 18 martie 2021 și are deja avize de la 3 comisii parlamentare, toate pozitive, în mai puțin de două luni. Cel mai recent a fost obținut pe 11 mai 2021, de la Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, unde a strâns voturi pentru de la partidele, PSD, PNL, UDMR, AUR și împotrivă/abțineri de la USR-PLUS.

Camera decizională în acest caz este Senatul.

Foto: World Vision Romania

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. PNL sustine un proiect PSD prin care cladirile publice de invatamant inchise devin spatii pentru ORICE ALTA ACTIVITATE fara ca Ministerul Educatiei sa mai conteze in decizie, sa aiba un cuvant de spus.

    Asta in timp ce Ministerul Educatiei (PNL) si USR PLUS s-au opus prin vot.

    PNL + PSD = LOVE USL

  2. O mizerie. Le curg balele primarilor PSD si PNL dupa fostele scoli si gradinite. Sa vezi ce carciumi si ce sali de nunti si de botezuri scot din ele….

    USR a propus ca schimbarea de destinatie sa nu se poate face decat in scopuri comunitare bine stabilite de genul biblioteca, club cultural, dispensar, etc. Evident, amendamentul a fost respins cu larga majoritate.

    • Mda, la inițiativa USR mă gândeam și eu. S-au mai și dus oamenii prin țară să se documenteze, să discute…Păcat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.