G4Media.ro

Școlile din Râmnicu Vâlcea rămân în scenariul roșu și pentru următoarele două…

Școlile din Râmnicu Vâlcea rămân în scenariul roșu și pentru următoarele două săptămâni. Se închid și creșele

Școlile din Râmnicu Vâlcea, care au intrat în scenariul roșu în 14 octombrie, vor continua cursurile exclusi online și în următoarele două săptămâni. Îm plus, vor fi închise și creșele din municipiu, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Decizia a fost luată pentru că rata de infectare cu coronavirus a rămas în Râmnicu Vâlcea mai mare de 3 la mia de locuitori.

Potrivit analizei realizate de Direcţia de Sănătate Publică, la data de 26 octombrie 2020, în judeţ sunt 12 localităţi care înregistrează o incidenţă cumulată mai mare de 3/1000 de locuitori. Acestea sunt: Buneşti (4,71), Dăeşti (4,44), Suteşti (4,25), Ocnele Mari (4,05), Ştefăneşti (3,77), Băile Govora (3,69), Măldăreşti (3,57), Călimăneşti (3,42), Fârtăţeşti (3,41), Râmnicu Vâlcea (3,37), Stroeşti (3,33) şi Vlădeşti (3,30), precizează Prefectura Vâlcea într-un comunicat de presă.

Măsurile de combatere a răspândirii noului coronavirus vor fi aplicate pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 octombrie.

În localităţile din judeţ în care rata de incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori sunt interzise următoarele:

– organizarea şi desfăşurarea de activităţi cu publicul în cadrul cinematografelor şi a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte;

– organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, aniversări etc), atât în spaţii închise (restaurante, baruri, cămine culturale, saloane etc), cât şi în spaţiile deschise (terase, corturi de evenimente, cămine culturale etc);

– activitatea cu publicul în cazul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor;

– activitatea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc.

Prefectura Vâlcea precizează că toate unităţile de învăţământ din municipiul Râmnicu Vâlcea rămân pe scenariul roşu pentru încă două sptămâni. De asemenea, în perioada 28 octombrie – 10 noiembrie, va fi suspendată şi activitatea creşelor din municipiu.

Potrivit sursei citate, la nivelul întregului judeţ se menţine obligativitatea purtării măştii de protecţie de către persoanele adulte şi copiii cu vârsta de peste 5 ani în toate spaţiile publice deschise şi închise.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter