G4Media.ro

Şcolile din Anglia vor fi redeschise pe 8 martie / Coordonatorul campaniei…

Şcolile din Anglia vor fi redeschise pe 8 martie / Coordonatorul campaniei de vaccinare: Nu am anunţa aceste lucruri dacă nu am fi încrezători că programul de vaccinare începe cu adevărat să îşi arate roadele

Şcolile din Anglia vor fi redeschise pe 8 martie, iar persoanele care provin din două familii diferite şi grupurile alcătuite din cel mult şase persoane vor putea să se întâlnească din nou în aer liber începând din 29 martie, pe măsură ce restricţiile anti-COVID-19 sunt relaxate în această unitate teritorială a Marii Britanii, a anunţat luni coordonatorul britanic al campaniei de vaccinare, Nadhim Zahawi, citat de Reuters.

„Părerea noastră este aceea că va fi o redeschidere graduală a întregii Anglii, nu una pe regiuni”, a declarat oficialul britanic pentru postul radiofonic LBC Radio.

„Mai întâi copiii, apoi prioritatea o reprezintă şcolile, unde două persoane vor putea să se întâlnească în exterior şi chiar să bea o cafea împreună, iar toate aceste lucruri vor deveni posibile pe 8 martie. Apoi, pe 29 martie, două familii sau grupuri de cel mult şase persoane vor putea să se întâlnească şi sporturile în aer liber vor putea fi din nou permise”, a mai spus Nadhim Zahawi.

Potrivit aceluiaşi oficial britanic, datele medicale actuale arată faptul că vaccinurile s-au dovedit eficiente în reducerea transmiterii maladiei COVID-19.

„E suficient să vă spun că datele arată bine”, a declarat Nadhim Zahawi pentru postul de televiziune Sky News, atunci când a fost întrebat de reporteri dacă vaccinurile sunt eficiente în reducerea numărului de infectări cu noul coronavirus şi a numărului de spitalizări asociate maladiei COVID-19.

„Nu ne-am fi aflat aici acum, în această dimineaţă, să vă spunem că vom redeschide şcolile pe 8 martie şi… întrucât vacanţa şcolară începe pe 29 martie, vom permite regula ca două familii şi grupuri de şase persoane să poată să se întâlnească în exterior… Nu v-am anunţa aceste lucruri dacă nu am fi încrezători că programul de vaccinare începe cu adevărat să îşi arate roadele”, a mai spus oficialul britanic.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.