G4Media.ro

Școlile din Anglia s-au redeschis, elevii vor fi testați, cu acordul părinților,…

Școlile din Anglia s-au redeschis, elevii vor fi testați, cu acordul părinților, de trei ori în primele două săptămâni / Masca va fi obligatorie și în timpul orelor

Elevii din Anglia s-au întors luni la școală, ca parte a primei etape de ridicare a restricțiilor, ei urmând să fie testați, cu acordul părinților, de trei ori în primele două săptămâni și să poarte mască și în clasă, relatează BBC.

Elevii din Anglia au învățat de acasă timp de două luni.

Odată cu întoarcerea la școală, elevii vor fi testați pentru COVID-19 de trei ori în primele două săptămâni de școală. După aceea, vor primi teste pentru a le utiliza acasă. Sunt teste rapide care dau rezultatul în 30 de minute.

Testarea este voluntară, copiii urmând să fie testați la școală numai dacă un părinte sau tutore și-a dat consimțământul. Prezența la clasă nu este așadar condiționată de efectuarea testelor.

Cei care vor avea rezultate pozitive la testele pentru COVID-19 vor intra în autoizolare.

O discuție în contradictoriu s-a purtat în jurul temerilor că testele rapide pot avea rezultate fals pozitive, iar elevii ar fi obligați să stea acasă. Mai multe voci au cerut ca testul pozitiv de la școală să poată fi confirmat printr-un test PCR, dar autoritățile au declarat că rezultatul unui test nu poate fi anulat de un altul.

Personalul din învățământul inferior beneficiază de asemenea de teste rapide, câte două pe săptămână.

Și în Scoția, elevii din clasele mai mari și toate cadrele didactice vor primi teste care să fie efectuate la domiciliu. La fel, angajații din învățământ din Țara Galilor vor avea teste rapide de două ori pe săptămână.

Elevii și personalul din unitățile școlare engleze trebuie să poarte mască în interior, inclusiv în sălile de clasă, dacă nu se poate menține distanța socială de 2 metri. Regulile nu se aplică copiilor mai mici din școlile primare, dar profesorii, personalul și vizitatorii adulți vor trebui să aibă mască.

Premierul britanic, Boris Johnson, este așteptat să susțină o conferință de presă în această după-amiază.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter