G4Media.ro

Scholz: Riscul ca Rusia să folosească arme nucleare s-a diminuat

Sursa foto: Twitter / Bundeskanzler Olaf Scholz

Scholz: Riscul ca Rusia să folosească arme nucleare s-a diminuat

Riscul ca președintele rus Vladimir Putin să folosească arme nucleare în cadrul războiului său din Ucraina a scăzut ca răspuns la presiunea internațională, a declarat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu publicat joi și citat de agenția Reuters.

Războiul continuă cu o „brutalitate nedisimulată”, deși, deocamdată, un lucru s-a schimbat, a declarat Scholz pentru Funke, într-un interviu acordat cu ocazia marcării primului său an de mandat.

„Rusia a încetat să mai amenințe că va folosi arme nucleare. Ca reacție la faptul că comunitatea internațională a marcat o linie roșie”.

În ciuda diviziunilor profunde, a fost important ca dialogul cu Kremlinul să continue, a adăugat liderul german.

Putin a declarat miercuri că riscul unui război nuclear este în creștere, dar a insistat că Rusia nu a „înnebunit” și că își vede propriul arsenal nuclear ca pe un mijloc de descurajare pur defensiv.

Funke a declarat că interviul cu Scholz a fost realizat luni și citatele au fost autorizate miercuri după-amiază.

Scholz a spus că Putin trebuie să oprească războiul, dar că, după aceea, ar fi pregătit să discute cu Rusia despre controlul armelor în Europa, adăugând că acest lucru a fost oferit și înainte de război.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Sholz are credibilitate zero! Pesta Europei este Germania și acest cancelar care este doar slugoiul lui Putin. Uite unde era salvatorul lumii-Sholz. Austria, Jngaria, Franța, Germania negociază din greu și zilnic cu Putin pentru a reveni la situația dinainte.

  2. Au contraire herr Kanzelar. Se vede ca sunteti cu barca prin porumb, habar nu avetzi ce se intampla.