G4Media.ro

Scholz: Germania nu furnizează rachete Taurus Ucrainei deoarece acestea pot atinge Moscova

Sursa Foto: missilery.info

Scholz: Germania nu furnizează rachete Taurus Ucrainei deoarece acestea pot atinge Moscova

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că nu dorește să furnizeze rachete Taurus Ucrainei, deoarece raza lor de acțiune le permite să atingă ținte din Moscova, scrie BBC.

Scholz a spus că alte arme, cum ar fi sistemul de rachete cu lansare multiplă MARS II (o variantă a rachetelor americane HIMARS), nu au aceeași putere de distrugere ca rachetele Taurus, dar „se poate face mai mult cu ele”.

În același timp, Scholz a subliniat: „Taurus are o rază de acțiune de 500 km și, dacă este folosit incorect, poate atinge anumite ținte undeva în Moscova”.

Scholz a ținut să precizeze că alte țări care furnizează arme Ucrainei oferă anumite condiții pentru utilizarea acestora. Iar pentru Germania, o astfel de abordare ar însemna participarea armatei germane la lansări de rachete, a spus Scholz.

„În cazul nostru, asta înseamnă că ar trebui să ne implicăm pentru a ajunge acolo. Dar cred că acest lucru este exclus”, a declarat cancelarul.

Racheta de croazieră aer-sol Taurus KEPD 350 este fabricată de compania suedezo-germană Taurus Systems și are o rază de acțiune de până la 500 km.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Moscova nu poate fi atinsă nici cu o floare…. Doar cu o mie de rachete să o facă praf și pulbere.

 2. Interesant e ca rachetele rusesti pot atinge Kievul. Cu sutele…

 3. Distanta de la linia de front la podul kerch – 290km.
  distanta de la linia de front la suburbiile moscovei – 400km

  hai ca va descurcati voi mai departe.

 4. Ce spune Scholz e rid.ic.ol, sau mai degraba un pretext straveziu sa nu ajute Ucraina, ca totusi nu-l poate banui nimeni ca ar fi vreun naiv.
  Nu scrie nicaieri in doctrina militara ruseasca – si nici macar sefii rusii, in frunte cu Putin, nu spun asta – ca ar fi ceva special cu/despre Moscova. E o parte din Rusia ca oricare alta. O racheta cu raza scurta de actiune care explodeaza la doi kilometri in interiorul teritoriului rusesc (care, apropos, include si teritoriile ucrainene ocupate, ca asa vor ei), cum de altfel au fost deja atatea, e un atac asupra Federatiei exact la fel de serios ca o ipotetica racheta Taurus care ar exploda in Moscova.
  Apoi, ucrainenii nu-s ne.buni. Ar avea tinte MULT mai importante pentru astfel de arme decat aglomerari de civili rusi – podul de la Kerci, vase importante din flota Marii Negre, noduri de cale ferata, poduri, depozite de armament/munitii/carburanti cu impact direct asupra frontului…
  De data asta are dreptate Macron. De doi ani de zile o tot la.la.im cu „nu, niciodata” doar ca sa constatam, cateva luni (si zeci de mii de ucraineni morti) mai tarziu, cum „nu, niciodata” se transforma incet-incet in „poate, candva”, apoi in „da, probabil” si apoi in „cu siguranta”.