G4Media.ro

Scholz, către studenții chinezi: Nu fumăm toţi canabis în Germania / Eu…

Sursa foto: Unsplash

Scholz, către studenții chinezi: Nu fumăm toţi canabis în Germania / Eu voi împlini 66 de ani în acest an și nu am fumat niciodata canabis / Germania a legalizat consumul

Cancelarul german Olaf Scholz, aflat într-o vizită în China, le-a dat asigurări studenţilor chinezi de la Universitatea Tongji din Shanghai că nu vor trebui să fumeze canabis dacă vor veni să înveţe în Germania şi că ţara sa a legalizat canabisul în speranţa că, pe această cale, va scădea consumul, transmit luni Reuters şi dpa.

Un student chinez îngrijorat, care intenţionează să studieze la Berlin începând din septembrie, l-a întrebat pe cancelar cum să evite canabisul, după ce a citit că, în Germania, studenţii îl cultivă acum în apartamentele lor – ceea ce în China este ilegal. ‘De aceea, sunt foarte îngrijorat’, a spus el.

Studentul l-a întrebat pe Scholz cum să procedeze ‘dacă nu vreau să încerc canabis deloc şi nu vreau să-mi pun în pericol sănătatea’.

Germania a adoptat în februarie o nouă lege, intrată în vigoare la 1 aprilie, care le permite persoanelor individuale şi asociaţiilor să cultive şi să deţină cantităţi limitate de canabis.

‘Răspunsul este foarte simplu: nu fuma. Eu voi împlini 66 de ani în acest an şi nu am fumat niciodată canabis’, a replicat Scholz.

‘Nu vrem ca mai mulţi oameni să consume canabis, vrem ca mai puţini oameni să consume canabis, vrem să existe mai multă educaţie publică despre aceasta’, a explicat Scholz.

Cancelarul a mai spus că Germania vrea să ‘scoată canabisul din zona gri’.

Scholz a combătut impresia că toată lumea se plimbă acum la Berlin cu jointuri: ‘Dacă studiezi la Berlin, poţi să ieşi în oraş tot timpul şi să nu întâlneşte pe nimeni care face asta’.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, în jur de 4 milioane de persoane au consumat canabis în Germania în anul 2022, transmite Agerpres.

Shanghai este a doua etapă a vizitei de trei zile a lui Scholz în China, după Chongqing. Marţi, el se va afla la Beijing, pentru discuţii politice cu preşedintele Xi Jinping şi premierul Li Qiang.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Vrednic este cancelarul Domnului :)) . El e la curtat de forte proaspete sa vina in Germania sa propteasca economia si societatea care sufera de declinurile mai tuturor societatilor democrate, dar care sunt LIBERE.

  2. Propun un raspuns pe care il consider chiar mai bun – nu veni in Germania.