G4Media.ro

Schimbări majore în Ordonanța bani pentru presă: încă 10 milioane în plus.…

Schimbări majore în Ordonanța bani pentru presă: încă 10 milioane în plus. Prețuri mai mari pentru TV, dar și pentru online. Campania, prelungită

Schimbări majore în Ordonanța bani pentru presă, adoptată azi de Parlament. Față de varianța inițială aprobată de Guvern, sunt aduse multe modificări importante, transmite Pagina de Media.

Una dintre ele: bugetul a fost mărit cu 10 milioane de euro. Cum? Înainte, era 40 de milioane de euro TVA inclus, acum sunt 40 de milioane de euro fără TVA. O alta: pe durata campaniei, instituțiile media nu au voie să concedieze angajați.

Publicitate

Pe scurt, posturile TV, dar și site-urile, vor încasa mai mulți bani după noile modificări. În plus, campania se prelungește până la sfârșitul anului (31 decembrie 2020), astfel că plafonul maxim de 40 de milioane de euro (bani fără TVA) va fi mai ușor de atins (până acum, nici jumătate din bani nu se cheltuiau).

Prețul pentru difuzările TV, dar și cel pentru online, va fi mai mare dacă angajează oameni noi. La online, prețul diferă și în funcție de numărul de angajați.

Alt amănunt important: instituțiile media se pot înscrie în campanie și de acum înainte, până pe 31 octombrie

Paginademedia.ro vă prezintă principalele modificări aduse de ordonanță după ce a aprobat-o Parlamentul:

 • Mai mulți bani. bugetul total al campaniei este de 200.000 de lei (40 de milioane de euro) exclus TVA. Înainte era cu TVA inclus
 • Campanie mai lungă. Durata campaniilor de informare se prelungește până la 31 decembrie 2020 (și vor fi trei campanii de informare lunar).
 • Posibilitate de prelungire. Campania ar putea fi prelungită și după data de 31 decembrie 2020 „în funcție de necesitățile de informare publică în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19 și de necesitățile de promovare a produselor și serviciilor românești pentru reluarea activității economice”.

Citește integral pe Pagina de Media.

sursa foto: Inquam Photos/ Cornel Putan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Deci, sunt bani pentru cresterea pensiilor!

 2. Sunt bani aruncati pe geam pentru Latrina3, RTV, ProTV, TVR, sa bage cunfuzie, circ, propaganda si fake newsuri pentru a acoperi incompetenta si dictatura guvernului si jocul la offside al PSD/GRU/ALDE/Pro romania. Cine decide ce redactii cat primesc si pe ce criterii? Un Goebbels modern sau consilierii straini?

  • Banii sa fie acordati DOAR daca la acel post nu sunt difuzate emisiuni in care sa se sustina teorii ale conspiratiei.

  • @tiberius
   Fake newsuri vezi zilnic la tv, de 6luni incoace. Teorii ale conspiratiei traiesti in ritm alert tot de 6luni.

 3. Cumva presa a pornit pandemia, tot dădeau înainte cu virusul periculos din China, când nimeni nu-l lua în seamă, nici OMS. Acum, deși realizăm că e mai puțin periculos decât mersul cu mașina și că am făcut o mare greșeală aruncând lumea în haos, politicul are nevoie de presă că să susțină povestea și să iasă basma curată.

 4. Fără mită se apucă să dezbată studiile lui John Ioannidis, adică date.

 5. De parca s-a dus doar acum… sunt zeci de ani de cand s-a dus.

 6. Felicit Guvernul pentru curajul de a plati si haita de manipulatori de inalt profesionalism de la L3. Altfel haita ar fi atacat Guvernul cu toata forta de care dispune si i-ar fi facut multe greutati. Si asa ala care castiga multa audienta prin scalambaieli si schimonosiri noaptea tarziu tot nu s-a linistit si ataca in continuare Givernul.

 7. Deci, când înjurați politicul pentru felul în care arată țara, înjurați și mass-media, care îi ține isonul de 30 de ani. Cu anumite excepții, mass-media din România este cel puțin la fel de vinovată pentru halul în care arată această țară, în schimbul unor foloase a ales și alege să se poziționeze de partea uneia sau alteia dintre cele două găști politice, le elogiază în dreptul unor reușite imaginare și le ascunde jegul sub preș. De fiecare dată în cei 30 de ani, înainte de fiecare campanie electorală și pe parcursul acesteia, marea parte a mass-mediei alege să susțină grupurile politice în funcție de ce poate obține ea și nu raportat la ce oferă acestea țării. Și în cazul de față, rolul acestor bani aruncați pe fereastră, din punctul nostru de vedere, pentru Guvern, să fim serioși, sunt bani investiți cu un scop bine țintit, cumpărarea bunăvoinței sau a tăcerii presei în privința nefăcutelor săvârșite, au rolul de a îmblânzi latrinele care latră pentru ciuma roșie și de a le răsplăti pe cele care latră în direcția dorită. Constat cu stupoare cum, unii care se cred de partea corectă și bună a baricadei, consideră de bun-augur o astfel de apucătură, finanțarea mass-mediei. Dacă așa arată normalitatea în capurile voastre, nu sunteți decât niște fini psdiști zugrăviți în pnliști, fiind doar o diferență de formă. Să-i fie rușine mass-mediei care se dedă la astfel de practici și sincere felicitări trusturilor puține care nu au lăcomit la mita pusă la dispoziție de niște derbedei. Aspectul pozitiv rezidă că mai există și o brumă de presă verticală, aspectul negativ și extrem de nociv pentru România evidențiază cum nu se poate mai bine cât de putred este totul în această țară, de la instituții, autorități și sisteme până la mass-media, cea care ar trebui să fie gardianul vegherii la bunul mers al lucrurilor, dar este prima care ciugulește din mâna coruptă a politicului. Culmea, este plătită din banii noștri pentru a ne prosti, uluitor, ca la noi la nimenea!

 8. Oricum o dai, nu e bine pentru toate mințile (care mai de care mai informata și luminata). Nu fac parte din mișcarea PROCOVID dar nici din ANTICOVID. Nu sunt tânăr dar nici in categoria celor cu risc ridicat. Sunt un contribuabil “greut” – lunar cred ca plătesc la stat sume cât sprijinul primit sub diferite forme de vreo 20-30 de asistați. Consider ca am dreptul sa-mi dau cu părerea, ca acolo sunt și banii mei (nu Săriți pe mine, dar unul care primește bani din buget nepricepând-se sau nefiind in stare sa câștige proprii bani, poate ar trebui sa se abțină de la a da sfaturi pe banii altora). Părerea mea este ca dacă acest virus nu ar fi transmisibil, fiecare sa facă ce vrea! Fiecare e liber sa aibă grija sau nu de sănătatea sa! Altfel se pune însă problema când un iresponsabil contagios călătorește cu mijloacele de transport in comun; atentează la sănătatea celorlalți; garantarea dreptului la sănătate înseamnă și obligații ale cetățenilor, unii fata de alții; dacă eu sunt puternic și nu mi-e frica de infectare nu înseamnă ca pot sa-l infectez pe cel mai slab! Nu-i moral și nici legal!