G4Media.ro

Schengen: Premierii României și Bulgariei discută marți după ce ambele țări au…

Sursa foto: Denis LOVROVIC / AFP

Schengen: Premierii României și Bulgariei discută marți după ce ambele țări au fost blocate de Austria

Premierul Nicolae Ciucă are marți de la ora 10:30 o discuție în format videoconferință cu omologul său bulgar, Galab Donev, potrivit unui anunț al executivului.

Discuția, prima în format bilateral în acest an, vine după ce Austria și Olanda au blocat accesul celor două țări în Schenge la Consiliul JAI din 8 decembrie 2022.

Pe lângă dosarul Schengen, cele două țări au în comun și mai multe proiecte de infrastructură, precum construcția unei hidrocentrale pe Dunăre, a unor poduri și dragarea fluviului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Adevăratul obstacol în calea aderării României și Bulgariei la Schengen este Olanda, nu Austria.

 2. Pe cea lume în 14 va intra colonia de sclavagism in șenghen pentru că la conducerea tarii și în șparlament după lovitura de stat din 89 sunt slugile masonice care au distrus țara tuturor posibilităților și au transformat-o în colonie de sclavagism

 3. Ar trebui sa discute mai des si sa negocieze impreuna, de preferinta impreuna inclusiv cu Grecia care sustine aderarea la Schengen a ambelor tari.

 4. Presa bulgară zicea ca România sar putea sa le facă un gard moca pentru a intra în Schengen[România],probabil ca o sa discute prețul gardului,lungimea,înălțimea etc.Ciuca știe ca Bulgaria nu are șanse la Schengen prea curând dar trebuie făcut în asa fel încât sa rămânem prieteni cu Bulgaria chiar dacă vom renunța la ei[Bulgaria noi intram în Schengen dar nu o sa uitam de tine prieten drag]

  • @Cosmin _ Era vorba despre gardul dintre România și Bulgaria pe care România ar trebui sa îl construiască in Dobrogea dacă România accede in Schengen , iar Bulgaria nu.

   Nu este greu cadou făcut bulgarilor.

 5. Nu e destul ca am dat aproape un miliard de euro catre EADS, firma franco-germana , pentru a ne securiza frontierele conform standardelor europene, dupa care ne-au zis PA !
  Acuma mai vor bani pentru garduri ?
  Oare ce firma austriaco-olandeza nu are destui bani ?

 6. Si acum inchipuiti va:In Rp Romania in1965e ales sef al pcr si presedinte Ion Iliescu.El pt ca a facut studii la Moscova,si rom sunt ortodoxi si cu nume slave se pune bine cu liderii sovietici ii aduce in vacanta in Rom la vanatoare.pt asta rom primeste pe de a moaca cu23 petrol si gaz pe care l reexporta la bani grei,construieste fabrici uzine chiar si singura fabrica de calculatoare si singura de microprocesoare.Aduce chiar si Coca cola sa faca fabrica.Aduve Rom im1989pe locul28in lume ca nivel de trai.Dar vine Gorbacov si Iliescu e batrin.Cei de langa el il schimba la o plenara sa salveze partidul.dar vine Gabrile liiceanu strange 1milion de oameni in strada si striga jos comunismul.Cel care i ia locul lui Iliescu e Basescu un comunist mai de treaba.dar liiceanu si oamenii lui tot tipa si atunci pres Basescu nervos spune”Ar fi bine sa vina tancurile”.sergiu Nicolaescu care vine dintr o familie burgheza il filmeaza si se duce cu caseta la Tvr.Iese scandal si pres Basescu,omul lui Gorbacov isi da demisia.Urmeaza alegeri si la ele Gabriel liiceanu devine presedinte .Dar e normal pt ca in afara de vecina Bulgaria unde presedintele Jickov o fi fost el antirus dar cu cultul personalitatii in stil nord corean si toate tarile au intelectuali presedinti.Aci in vecina Bulgaria oamenii mor de foame si ies in strada.Jivkov ii impusca in sangeroasa revolutie bulgara dupa care el e asasinat de fostul lui prieten Mladenov.Ce ziceti,daca voi ati fi Rom din scrierea mea ati vrea in gasca cu Bulgaria?Sa speram ca ca urma

 7. Totuși chiar credeți că problema e la Austria și Olanda? Ăștia sunt doar săgeți, sunt multe alte țări care nu ne vor in Schengen!!!

 8. În ce limbă vorbește? Stiucă e prost,nepregătit,incompetent.