G4Media.ro

Scandalul „guvernului fantomă”. Premierul australian Anthony Albanese, acuzații la adresa precedesorului său:…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Scandalul „guvernului fantomă”. Premierul australian Anthony Albanese, acuzații la adresa precedesorului său: Scott Morrison ne-a „suprimat fără precedent” democrația

Premierul australian Anthony Albanese l-a acuzat, marţi, pe predecesorul său, Scott Morrison, de o ”suprimare fără precedent” a democraţiei, desemnându-se în secret în mai multe portofolii ministeriale, pe care Morrison le-a justificat prin ”perioada fără precedent” din timpul pandemiei de coronavirus, relatează AFP, citată de News.ro.

”Uneori uităm ce se întâmpla acum doi ani şi situaţia cu care ne confruntam, a fost o perioadă fără precedent, nu a fost o perioadă convenţională”, a argumentat, marţi, fostul premier, în cadrul UNUI interviu pentru radioul australian 2GB.

”A trebuit să luăm măsuri extraordinare pentru a pune în aplicare garanţii”, a spus el, subliniind că a asigurat astfel continuitatea guvernării în cazul indisponibilităţii unui ministru.

”Din fericire, nu a fost necesar să declanşez utilizarea vreuneia dintre aceste puteri”, a mai precizat fostul prim-ministrul pe Facebook.

Scott Morrison s-a autonumit, în secret, în martie 2020 în cinci posturi ministeriale, inclusiv în cele de Sănătate, Finanţe şi Resurse, a declarat premierul Albanese.

”Este extraordinar că aceste numiri au fost ţinute secret de guvernul Morrison faţă de poporul australian”, a adăugat el.

Premierul a cerut sfatul procurorului general pentru a evalua caracterul legal al acţiunilor lui Scott Morrison, pe care l-a acuzat că a condus ”un guvern fantomă”.

Scandalul a scos la lumină caracterul tenebros al procesului decizional în guvernul australian şi a ridicat semne de întrebare cu privire la necesitatea unor garanţii democratice mai puternice.

Unii miniştri din guvernul anterior au spus că nu ştiau că Morrison s-a autonumit în funcţiile pe care ei le deţineau – inclusiv fostul ministrul de Finanţe, Mathias Cormann, în prezent secretar general al OCDE.

Coaliţia conservatoare a lui Scott Morrison a pierdut alegerile din luna mai, după aproape un deceniu de guvernare. În Australia, prim-ministrul alege membrii guvernului dintre cei aleşi, care sunt apoi învestiţi de guvernatorul general într-o ceremonie oficială, care este de obicei publică şi înregistrată.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Australia a fost, in perioada pandemiei, o pușcărie a p r o s t ilor neo-marxisti.
    Si le-a si plăcut….

  2. P@ndemi@ a fost pretextul perfect pentru toți pe care acest moment i-a prins la putere sa capete puterea totala, chiar dacă pentru scurt timp. Când ei privesc la China le pare rău că nu s-a putut face la fel și pe la noi. Pe toți care s-au ridicat împotriva lor sau au avut dubii legate de aceasta r@ce@l@ i-au catalogat repede cu ajutorul slugii perfecte și îmbuibata cu bani, presa, ca fiind inculți, antistiint@ și conspir@tionisti.