G4Media.ro

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1: Poliția Locală a aplicat amenzi de 160.000…

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1: Poliția Locală a aplicat amenzi de 160.000 de lei companiei Romprest

Compartimentul Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale a Sectorului 1 a dat Companiei Romprest Service în perioada 1 iunie-7 iunie 2021 amenzi în valoare totală de 160.000 de lei, potrivit unui comunicat al primăriei de sector.

Cele mai mari sancțiuni, în valoare de 60.000 de lei și de 80.000 de lei, au fost pentru nerespectarea notificărilor autorității contractuale aplicate în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului, după ce Poliția Locală a indicat Romprest Service locațiile exacte pentru ridicarea depozitelor de deșeuri, iar aceasta nu s-ar fi conformat, potrivit comunicatului citat.

Pe lângă aceste amenzi, au mai fost aplicate ale patru amenzi în valoare totală de 20.000 de lei pentru nerespectarea programului de salubrizare menționat în contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate din Sectorul 1. Aceste amenzi au fost aplicate în baza HCGMB 120/2010 privind aprobarea Normelor de salubrizare și igienizare ale Municipiului București.

Amenzile au venit în perioada în care Romprest a refuzat să ridice gunoiul, motivând că Primăria Sectorului 1 nu a plătit facturile. La rândul său, primărița Clotilde Armand a declarat că nu a plătit facturile pentru că acestea ar fi supraevaluate. (Sursa Foto: Romprest)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Amenzi care pot fi platite cu jumatate din minim sau … uiti de ele, daca ai pile nici nu ajung in baza de date a ANAF.
    Sau daca ajung astepti o amnistie fiscala… si tot asa…. doar fraierii platesc cash.

    • Corect! Mafioții reușesc să mituiască judecătorii și sub diferite motive contestațiile le sunt admise de instanțele judecătorești. Nu același lucru se întâmplă cu simpli cetățeni. Daca te adresezi justiției aproape sigur ești trimis la plimbare și te trezești cu somație de plată de la fisc. Romania = stat mafiot.

  2. Am înțeles că Armand nu negociază cu teroriștii!

  3. Sunt curios dacă mâine va fi furtună și gunoiul din S1 va pluti prin toată Capitală, se va da stare de alertă sau de asediu?!

  4. SI AUDOTENUNTATUL ACOPERIT turcescu ?