G4Media.ro

Scandalul cu barjele sârbe pline cu cărbuni încinși: Sorin Grindeanu dă vina…

Foto: Inquam Photos / George Călin

Scandalul cu barjele sârbe pline cu cărbuni încinși: Sorin Grindeanu dă vina pe lipsa dragării Dunării de către Bulgaria

Sorin Grindeanu a declarat joi că incidentul de pe barjele sârbe pline de cărbuni aprinși de la căldură s-a produs din cauza faptului că Bulgaria nu a curățat (dragat) partea sa din Dunăre.

”Din cauza faptului că nu s-au făcut lucrările de dragare, nu au putut circula barjele. Ieri au încercat să intre în portul Ruse, pentru că la Giurgiu nu avem infrastructura necesară, dar nu au putut. Aseară am vorbit cu omologul bulgar, i-am spus care e situația, l-am rugat și am toată încrederea că ce mi s-a transmis azi se întâmplă. Bulgarii descarcă barjele”, a spus Grindeanu la Craiova.

Reamintim că România și Bulgaria au o dispută îndelungată din cauza faptului că statul vecin nu draghează Dunărea, ceea ce face dificilă circulația vaselor fluviale, mai ales pe perioada verii, când nivelul Dunării scade.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Ce vina au bulgarii ca n-ai tu infrastructura la Giurgiu bai grindolianule? Aduna-i pe aia cu pensii speciale oferite de PSD (in loc de infrastructura) si pune-i la descarcat barje, coruptzel.

  • Nu e vorba de lipsa infrastructurii. In portul Giurgiu, bazinul Veriga si Canalul Plantelor sunt macarale de la 6 la 50 tf.
   Singura problema este ca la Dunare barjele nu pot acosta aproape de cheu din cauza apei mici, iar macaralele nu ajung pana la marfa. In Bazin si Canal sunt cheuri verticale dar nu se poate intra pe gura bazinelor din aceeasi cauza.

 2. SINGURA OCUPATIE A MARIONETEI grindeanu ESTE SA DUBLEZE POSTURILE PEN UNDE TRECE SI SA ANGAJEZE LACUSTE DE PARTID.

  • Aberații pesediste… Când s-a organizat importul de cărbune, trebuia organizata și logistica. Nu se știa ce tip de macarale avem? Ca vrea grindeanu sa găsească vinovați, asta este metoda vesnica de a-și acoperi incompetenta. Vesnica incompetenta ale autorităților. Autorități plătite regește pentru incompetenta.

 3. Puturosul nu e in stare sa dea drumul la Autostrada Sibiu Brasov, autostrada Moldovei, si se vaita de barjele sarbesti !!!

 4. O întrebare: când s-au încărcat și trimis barjele, nu se știa ce poate infrastructura portuară din Giurgiu?

  • Barjele nu erau pentru noi istetule.
   Ele doar au luat foc aflandu-se pe Dunare si.nu pot gi descarcate ca nu avem instalatii. Iar bulgarii care au macarale au apa prea mica pt ca nu au dragat

 5. Nu a aflat ca s-a primit ordin ca USR sa fie de vine pentru orice.