G4Media.ro

Scandalul Blue Air: 620 de români rămași fără zboruri au cerut sprijin…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Scandalul Blue Air: 620 de români rămași fără zboruri au cerut sprijin să revină în ţară

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că peste 620 de români, afectaţi de anularea zborurilor Blue Air, solicitaseră până marţi noaptea sprijin să revină în ţară, transmite agenția News.ro. Solicitările au venit din ţări precum Cehia, Cipru, Portugalia, Spania.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Mihail Filip, a declarat pentru News.ro, că până marţi, la ora 23.00, peste 620 de cetăţeni români au solicitat sprijinul Guvernului României pentru a se reîntoarce în ţară.

“MAE informează că, până la acest moment, au fost recepţionate semnalări din partea unor cetăţeni români afectaţi de anularea zborurilor din Cehia, Cipru, Croaţia, Grecia, Israel, Norvegia, Portugalia, Spania şi Regatul Unit. Din informaţiile deţinute de MAE la acest moment, peste 620 de cetăţeni români au solicitat sprijinul Guvernului României pentru a se reîntoarce în ţară”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe.

El a reamintit că în contextul crizei generate de anularea zborurilor companiei aeriene Blue Air, a fost activată o linie telefonică (0040751084537) şi a fost pusă la dispoziţie o adresă de email (callcenter@mae.ro) dedicată, la care cetăţenii români aflaţi în străinătate îşi pot notifica situaţia. De asemenea, cetăţenii români afectaţi pot contacta cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României din statul în care se află https://econsulat.ro/Home/DateDeContact.
Compania Blue Air a anunţat marţi sistarea tururor zborurilor programate să decoleze de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022, după ce Administraţia pentru Fondul de Mediu a dispus blocarea conturilor sale, din cauza unor datorii de peste 28 de milioane de lei, reprezentând valoarea a 54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021

Premierul Nicolae Ciucă a transmis marţi că, din estimările de la acel moment, sunt aproximativ 3.000 de călători blocaţi în aeroporturi din străinătate.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat că Guvernul va aloca, miercuri dimineaţă, 5 milioane de lei companiei TAROM, pentru a trimite aeronave să aducă acasă românii afectaţi de decizia companiei Blue Air de a opri zborurile până luni. Ulterior, Guvernul se va îndrepta împotriva acestei companii, pentru a recupera suma de bani, dar şi celelalte restanţe pentru care Administraţia Fondului de Mediu a pus poprire pe conturi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. Și pe banii mei? Să revine cu alți transportatori!
  AU FOST TRIMIȘI DE STAT CA AMBASADORI, ATAȘAȚI… CA SĂ LE PLĂTESC EU BILETELE???

  • Au dat navala turmele de ra ta ti sa-si dea cu parerea.
   Idi o tilor, voi traiti din mila statului. Ajutoarele sociale sau de han di capati nu-s banii vostrii.

 2. Se pot întoarce cu autocarul, microbuzul, trenul, dacă sunt în Europa.
  Avionul este pentru oamenii de afaceri, pentru cei bogați material. Asa.

 3. Să vină cu Tarom.

 4. Mă-ta ar fi contribuit la salvarea planetei daca nu făta un id i ot ca tine.

 5. Cineva trebuie sa raspunda pentru modul in care a fost gestionata aceasta situatie / criza. Nu spun in niciun caz ca BlueAir trebuie iertata de datoriile pe care le are fata de stat, dar acelasi stat a demonstrat (pentru a cata oara) ca nu are absolut nicio grija pentru oameni. Sigur se puteau gasi alte modalitati pentru recuperarea creantelor, pentru ca calatorii Blue Air sa nu fie victime colaterale. Nu poti sa iti bati joc de oameni in halul asta! Culmea cum nimeni din toate ministerele astea supraponderale nu a ridicat mana sa spuna „stiti, calatorii ce vor face in situatia asta, pt ca ei nu au absolut nicio vina”. Asa e cand ai de-a face doar cu amatori.