G4Media.ro

Scandal politic între Ludovic Orban și PNL în legătură cu câinele Toby.…

Sursa foto: Facebook / Ludovic Orban

Scandal politic între Ludovic Orban și PNL în legătură cu câinele Toby. Fostul lider liberal: Epigonii instalați la ordin la butoanele partidului l-au alungat / Șefa de la Protecția Animalelor Ilfov: E bine. A ajuns în grija mea și a colegilor mei. Îl promovăm pentru adopție

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost președinte al PNL, a scris, marți, pe pagina sa de facebook, că „epigonii instalați la ordin la butoanele partidului l-au alungat” pe câinele Toby, aflat de 5 ani în curtea sediului central al partidului. Acestuia i-a răspuns, miercuri, șefa de la Protecția Animalelor Ilfov, Hilde Tudora, care precizează că, în urma unui incident în care Toby l-a mușcat pe paznicul de la partid, câinele a fost dus într-un adăpost și va fi promovat pentru adopție.

„Pe mine m-ați…, dar cu Toby ce-ați avut?”, a scris Ludovic Orban.

Fostul lider PNL a povestit că, în 2017, o amică l-a rugat să găsească o soluție pentru cățelul ei, pentru că nu mai avea posibilitatea să aibă grijă de el.

„Acasă nu mai puteam să îl iau, pentru că aveam deja 3. Am întrebat mai mulți colegi dacă nu pot să îl adopte și, până la urmă, am decis să îi oferim «casă» lui Toby la sediul PNL, care are și o curte foarte spațioasă. Nimeni nu a avut nicio obiecție. Toby a devenit un obișnuit al casei. Primea mâncare și atenție de la mulți liberali iubitori de animale. 5 ani de zile a fost tratat cu omenie. Nu a deranjat pe nimeni și nimeni nu a avut nicio treabă cu el. Asta până de curând.

Astăzi am aflat cu stupoare că epigonii instalați la ordin la butoanele partidului nu au mai avut loc de el și l-au alungat, ducându-l la un adăpost de căței. Cât de rău să fii, cât de insensibil ca să alungi fără niciun motiv un cățel nevinovat din locul în care s-a obișnuit să trăiască? Cum să îl duci la un adăpost de câini după ce a trăit 5 ani printre oameni? Nu au fost în stare să găsească niciun iubitor de animale care să îl adopte? Asta a pus capac. Nici nu mai vreau să aud de ei”, a scris Ludovic Orban.

În replică, Hilde Tudora, șef Birou Protecția Animalelor a Consiliului Județean Ilfov, a povestit, la rândul ei, pe Facebook, ce s-a întâmplat cu Toby, precizând că Ludovic Orban a fost informat despre această situație:

„Referitor la Toby, câinele de la PNL

Toby e bine. A ajuns în grija mea și a colegilor mei. Povestea pe scurt: zilele trecute m-a sunat cineva de la PNL și mi-a zis că Toby l-a mușcat pe paznic și m-a întrebat dacă-i pot găsi un loc în altă parte, în ideea în care eu lucrez la CJ Ilfov, iar Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov, știe toată lumea, salvează o grămadă de animale. Mi s-a spus clar că domnul Orban fusese sunat, știa de situație.

Toby a fost lăsat liber prin curte, să alerge, iar la un moment dat a venit cineva străin, el a început să latre, paznicul l-a luat să-l bage în țarc și Toby l-a mușcat.

La muncă avem câini bătrâni și cu probleme. Mai avem mulți alții internați. Luăm mereu câini de pe stradă. Din lipsă de spațiu, eu am decis să-l ducem pe Toby temporar în adăpostul Brănești. E cel mai ok adăpost public. Modern, curat, cu angajați dedicați, care iubesc enorm animalele. În paralel, am stabilit să-i facem săptămâna viitoare niște fotografii frumoase ca să-l promovăm pentru adopție. Eu și colegii mei fix cu asta ne ocupăm, facem campanii de adopție.

Ieri dimineață, m-a sunat o altă persoană, prietenă foarte bună cu domnul Orban. M-a întrebat unde e Toby, i-am dat toate detaliile, a și fost să-l vadă. Ba chiar mi-a spus că admiră munca pe care o fac, după ce i-am spus clar că-l vom promova pentru adopție pentru că locul câinilor nu e în adăposturi ori în țarcuri. Mai mult, domnul Orban a fost în dimineața asta să-l vadă pe Toby, s-a jucat puțin cu el și i-a făcut câteva poze.

Domnule Ludovic Orban, cu tot respectul, nu e cazul să facem din Toby un subiect de dezbatere politică! Minunat era să-i fi găsit familie de mult timp. A stat cinci ani într-un țarc. Găsesc eu familii minunate pentru animale, dar dumneavoastră, la notorietatea pe care o aveți?! Acum practic mai stă o perioadă scurtă tot într-un țarc.

În orice caz, Toby e un câine absolut minunat, super iubitor. Nu știu exact cum a fost episodul cu paznicul, dar probabil Toby a răspuns cu agresivitate de teamă. S-o fi speriat. Sunt sigură că-i vom găsi un cămin adevărat.”

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Latra toata ziua cand vedea atatia PSD-isti, PDL-isti si secu.rici ca nu mai recunostea nici un PNL-ist printre ei mai.

 2. Ii dispera cu latratul ca nu mai vedea nici un PNL-ist.

 3. Partid de iubitori de oameni!?
  Bovinex de la poarta e om si cainele e caine, asa ca trebuie mazilit in mama lui de caine….

 4. Ce probleme mai au uni din politică. Oare de ce nu cunoaștem părerea lui Orban despre prețurile la energie, inflație, chestii care mă interesează mai mult. Știe el de ce tace.

 5. Desigur nu e un scandal politic, chiar dacă spune ceva și despre cum se face politica.

 6. Hilde Tudora e o (fosta) asa-zis jurnalista pe la B1 sau Digi24 si i-a dat PNL un ciolanel cu putina carnita pe el, ca sefa la Protecția Animalelor Ilfov, fara concurs, normal.
  Normal ca Hilde „latra” acum la toti care critica PNL-ul pesedizat de Iohannis, Ciuca, Flutur, Boc, Rares Bogdan etc.

 7. Povesti cu muscatul paznicilor de catre caini ! .
  Cainele unui local (in principiu) NICIODATA NU musca paznicul localului ! .
  Paznicul, din prima zi lui de munca, devine arhi- cunoscut cainelui (chiar si daca paznicul nu-i da mancare). Ce interes avea cainele sa-l muste ?
  Proverb : ,,Un caine nu poate fi martor pentru ca …….nu vorbeste !”.
  Deci poti mintii cum ca un caine al locatiei a muscat ……paznicul locatiei !.

 8. Bravo Orbán ai rezolvat problema prețului la energie și acum problema lui Pufy.Mare om de stat.👏