G4Media.ro

Scandal major în Spania: Guvernul din Iran a finanțat cu 9 milioane…

Scandal major în Spania: Guvernul din Iran a finanțat cu 9 milioane de euro o companie afiliată partidului Podemos, condus de Pablo Iglesias

Pablo Iglesias, carismaticul lider al partidului spaniol anti-sistem Podemos, este în centrul unui scandal financiar major, după ce publicația El Mundo a arătat că firma de producție TV legată de partid a fost finanțată de Iran cu 9,3 milioane de euro în perioada 2012-2015.

Opoziția îi cere acum demisia lui Iglesias, care este vicepremier și principalul aliat politic al premierului Pedro Sanchez.

Legătura dintre Podemos și banii iranieni a fost făcută prin intermediul companiei 360 Global Media, care deține o televiziun unde Pablo Iglesias are o emisiune.

El Mundo arată că datele Poliției Financiare demonstrează că guvernul din Iran a vărsat în mod regulat sume de ordinul sutelor de mii de euro către compania legată de Iglesias, banii fiind folosiți direct pentru promovarea imaginii publice a politicianului.

E vorba despre 67 de tranzacții dintre Iran, iar din total de 9,3 milioane euro, două milioane ar fi mers direct la Iglesias și cercul lui intim de colaboratori, potrivit El Mundo.

Foto: Pablo Iglesias / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Na, daca i-a trebuit politica. Sa se intoarca la cantat!

  2. Anti-americanismul si anti-europenismul nu sunt pe gratis…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.