G4Media.ro

Scandal la PNL București: Ciprian Ciucu acuză tabăra Orban că vrea să…

Scandal la PNL București: Ciprian Ciucu acuză tabăra Orban că vrea să fraudeze alegerile pentru ca Violeta Alexandru să câștige șefia organizației / Alexandru: Ne angajăm să asigurăm secretul votului și un climat civilizat

Ciprian Ciucu, contracandidatul Violetei Alexandru la șefia organizației PNL București, acuză tabăra Orban că vrea să fraudeze alegerile pentru ca Alexandru să câștige șefia organizației.

Alegerile pentru conducerea organizației PNL București vor avea loc, sâmbătă, la Sala Polivalentă din Capitală.

Într-o postare pe Facebook, Ciucu spune că organizatorii alegerilor, actuala conducere în frunte cu Violeta Alexandru, dorește cabine de vot deschise, filmate permanent, introducerea voturilor în plicuri și votare în ordine alfabetică.

„Îi cer doamnei Violeta Alexandru și domnului Ludovic Orban, în calitate de garanți ai corectitudinii alegerilor să renunțe la aceste metode de influență și control a voturilor: O ASTEFL DE PROCEDURĂ NU A EXISTAT NICĂIERI ÎN ȚARĂ ÎN ACESTE ALEGERI INTERNE ALE PNL! Nu se poate vorbi despre corectitudine, în timp ce procedura de vot nu este agreată de ambele părți. Ar fi jenant și împotriva principiilor promovate de către Partidul Național Liberal! Și am fi puși în această situație degeaba pentru că nu au ei atâtea plicuri câte voturi avem noi!”, scrie Ciucu.

De cealaltă parte, Violeta Alexandru susține, tot într-o postare pe Facebook, că va fi asigurat secretul votului, precum și un climat civilizat de exprimare a votului.

Postarea integrală a lui Ciprian Ciucu:

Atenție, pericol de fraudă
Nici până în acest moment Președinta PNL București nu a acceptat să convenim împreună forma finală a organizării a alegerilor PNL București.
Că să nu se spună că nu am atras atenția, las aici principalele vicii de procedură, care nu au existat nicăieri în alegerile din țară și pe care ei vor să le impună.
1. Cabine de vot fără perdea în spate + filmare fixată pe cabinele de vot. Cu acest lucru nu pot fi de acord pentru că nu se asigură confidențialitate votului, putând fi controlat. Camerele de luat vederi au fost montate de către organizatori, echipa cu care suntem în competiție. Nu avem acces la ele.
2. Plicuri în care să fie introdus votul. Această metodă este extrem de periculoasă pentru că poate facilita metoda suveica. Asta înseamnă că cineva poate introduce plicul gol în urnă, păstrează votul alb în buzunar, buletinul este completat cu candidații lor și apoi altcineva poate introduce mai multe buletine de vot într-un plic sau direct în urnă. NU ACCEPTĂM PLICURI LA PNL BUCUREȘTI!
3. Desfășurarea votului în ordine alfabetică. Această metodă de control a votului, coroborată cu filmarea permanentă, este de neacceptat. Noi nu avem acces la camerele montate de competitori. Mai mult, această metodă înseamnă că se va vota extrem de încet, (se va vota cu viteza cea mai mică a fiecărui sector care are mai mulți delegați al căror nume începe cu fiecare literă a alfabetului).
Această metodă ar duce votul târziu în noapte, eu aș fi dezavantajat pentru că am mai mulți simpatizanți iar oamenii nu pot rămâne în sală la nesfârșit.
Îi cer doamnei Violeta Alexandru și domnului Ludovic Orban, în calitate de garanți ai corectitudinii alegerilor să renunțe la aceste metode de influență și control a voturilor: O ASTEFL DE PROCEDURĂ NU A EXISTAT NICĂIERI ÎN ȚARĂ ÎN ACESTE ALEGERI INTERNE ALE PNL!
Nu se poate vorbi despre corectitudine, în timp ce procedura de vot nu este agreată de ambele părți. Ar fi jenant și împotriva principiilor promovate de către Partidul Național Liberal!
Și am fi puși în această situație degeaba pentru că nu au ei atâtea plicuri câte voturi avem noi!
P.S. Domnule presedinte Orban, vă rog nu mai sunati oamenii din echipa noastră de numărare a voturilor la dvs. la Parlament în acestă seară! Pe bune? Dna. Alexandru nu poate câștiga singură și corect?
Postarea Violetei Alexandru:
Mulțumesc tuturor colegilor mei care vor fi mâine în sală pentru desemnarea conducerii filialei PNL București pentru următorii 4 ani.
Reuniunea CCMB va începe la ora 10:00, la Sala Polivalentă (Parcul Tineretului). Accesul în sală va fi permis exclusiv pe baza unui document de identitate (carte de identitate, pașaport, permis de conducere), în intervalul 8:30 – 10:45. Persoanelor care sosesc după ora 10:45 nu li se va mai permite accesul în sală.
Pentru acces, delegații fiecărui sector vor avea alocat un comitet de primire și o intrare distinctă în Sala Polivalentă. Vă rugăm să urmăriți indicatoarele de la intrarea în sală.
Ne angajăm să asigurăm secretul votului și un climat civilizat de exprimare a votului, respectând, în același timp, măsurile de distanțare impuse de pandemie.
Vă așteptăm!
Foto: colaj G4Media / sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. De ale lui Ciucu.
  Încă una și mă ducu!

  • Votul online e demodat.
   Chiar si Drula s-a fript cu el.
   Frica de hackieri e mai mare ca cea de co-vid.

   Orice partid care refuza votul online ne va tine doar in „intuneric”

  • @ Spark,
   Daca tie votul iti da lumina, ne-am lamurit ce poti.

 2. Psd varianta mascată.

 3. N-au găsit destui porumbei voiajori, așa că au ales metoda vot filmat în ordine alfabetică. Frica de trădare e mai mare la una dintre tabere.

  • Atata poate Pe-Nule pe partea de Digitalizare. Cum e partidu asa sunt si membrii care voteaza.
   As fi scarbit sa fiu membru pnl sa fiu tratat astfel

 4. Aceste jigodii sa ne conduca pana in 2028??!!!
  Fereasca-ne Dumnezeu, auzi” fraude la alegeri”, mai rau ca la PSD!
  Sictir, o sa dispareti, toate astea ne dau speranta ca veti disparea cat mai repede, jigodiilor!!!

 5. La penele e democratura.

 6. D-le Ciucu, cum se fraudeaza daca se filmeaza?

  • Pulifrici, filmarea votului cu cabine deschise ar fi o măsură fără precedent, pentru ca votanţii să se simtă urmăriţi ȋn timpul votului. Asta este fraudă la mintea cocoşului, dar tu nu eşti decât clapon.

  • @Murphy7
   Se pare că frauda la mintea cocoșului deja s-a petrecut, pentru că ai ajuns la mintea găinii.

 7. Reglari de conturi intre kacati.

 8. Mafiot & Sforar acest Orbàn. Cine naiba să voteze cu una care n-a muncit în viața ei și are deja 50 de ani. Ungurul distruge tot!

  • Daca Orban ar fi picat examenul de treapta, cu siguranta n-ar mai fi fost mafiot si sforar, ci ar fi fost educat.

 9. Este identic cu scandalul in care Clotilde il acuza pe Tudorache ca vrea sa fraudeze alegerile.

 10. Niște nemernici ordinări! Ne prezintă circul lor ordinar,cu tot felul de incapabili,unul și unul! Vorbește un primar zero de la sector și o fost ministru de doi lei! Se bat și se spurcă pe ciolan ,unul omul lui Orban( Violeta Alexandru) și celălalt omul lui incompetentul Citu( Ciucu). Niște nemernici ordinări. Au impresia că sunt importanți,dar ei nu își dau seama că sunt niște nemernici,verze murate! Rușinea națiunii!

 11. Jurnalism de doi lei: cuvântul scandal apare zilnic, pe toate posturile și platformele de știri. Și apoi ne mirăm de starea generală proastă din spațiul public.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.