G4Media.ro

Scandal la audierile din Parlament: Ion Ștefan l-a amenințat pe Daniel Suciu…

Scandal la audierile din Parlament: Ion Ștefan l-a amenințat pe Daniel Suciu cu anchete DNA / Mesaj către PSD: Vă rog frumos să nu mă avizați, eu nu fac blat cu PSD

Audierea în comisiile parlamentare a lui Ion Ștefan, propus ministru al Dezvoltării și Administrației în Guvernul Orban 2, a generat mai multe schimburi acide de replici între liberali și parlamentarii PSD, iar la un moment dat Ion Ștefan l-a amenințat pe Daniel Suciu cu anchete DNA. În plus, acesta le-a cerut parlamentarilor social-democrați să nu îl voteze, pentru că el nu face blat cu PSD.

În prezentarea inițială, Ion Ștefan a vorbit despre ceea ce a găsit în minister și ce își propune să facă în continuare.

„Când am ajuns în minister documentele se plimbau cu sacoșa de rafie”, a spus Ștefan, arătându-le parlamentarilor fotografii care să ilustreze această situație. „Suntem în plin proces de trecere de la creionul chimic la semnătura electronică”, a mai spus el. Ministrul a vorbit și despre transparentizarea activității, precizând că toate plățile sunt afișate pe site.

Ion Ștefan a anunțat reducerea cu 30% a funcțiilor de conducere, de la 97 la 67 și cu 25% a personalului de execuție, de la 1020 la 765.

Ștefan a precizat că PNDL va fi continuat și a susținut că de la venirea la minister a oprit risipa banului public și că finanțarea se va face transparent, a investițiilor realizate corect, conform contractelor.

Un schimb acid de replici a avut loc după ce fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu (PSD), care a prezentat un document semnat de Ion Ștefan cu punctul de vedere față de proiectul de ordonanță de urgență pentru „regionalizarea” fondurilor europene.

Protagoniști au fost Florin Roman (PNL) și Daniel Suciu (PSD), care s-au contrazis, iar peste ei au intervenit și alți deputați care le-au cerut să înceteze pentru că „vă râde românul și România” sau să iasă din sală și au amenințat că vor solicita întreruperea ședinței.

Când a răspuns, Ion Ștefan l-a acuzat pe Daniel Suciu că, anul trecut, când era ministru, a eliminat din planul de control direcția care gestionează PNDL, pentru a acoperi toate neregulile.

Ne punem mâinile în cap ce găsim în teritoriu. Domnul Suciu să-și pună întrebarea cât și de câte ori va fi chemat la DNA”, a mai afirmat Ștefan.

Pe tot parcursul audierii, parlamentarii au avut mai multe schimburi de replici, au vorbit unii peste alții și au făcut declarații politice.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, i-a spus lui Ștefan că este impresionat de prestația sa față de precedenta audiere, pentru că între timp a învățat să citească. Simonis l-a mai întrebat dacă în plen se va vota sau nu. „Aveți încredere în dvs și vă veți vota?”, i-a spus Simonis lui Ștefan.

„Nu-mi doresc votul PSD, nu vreau să fac blat cu PSD, nu am făcut niciodată blat cu PSD, nu voi face. Vă rog să nu mă votați”, a replicat Ion Ștefan.

„Blaturi aveți dvs. în cap”, i-a spus Simonis.

Vă rog frumos să nu mă avizați, eu nu fac blat cu PSD”, a continuat Ștefan.

Mai mulți parlamentari l-au întrebat pe Ion Ștefan despre regionalizare. A intervenit Victor Paul Dobre (PNL), care a explicat că nu-și poate fixa regionalizarea ca obiectiv pe administrație și i-a sfătuit pe parlamentari să nu pună astfel de întrebări dacă știu despre ce vorbesc, ceea ce a stârnit vociferări în sală.

„Știu că problema anticipatelor vă irită, dar fiți mai liniștiți, stați calmi, băieți, că tot se întâmplă”, le-a replicat Victor Paul Dobre.

În final, avizul comisiilor pentru Ion Ștefan a fost negativ.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Vorbarie goala, NU ati venit cu o Prezentare, cu un Audit SCRIS, cu CIFRE, cu Documente, a TOT ceea ce ati gasit in Minsitere!
  Voi, PNLeilor le puneti pe tava celor din PSD sa va atace zi de zi!
  Ori sunteti incompetenti, adica NU sunteti in stare sa iesiti PUBLIC in fata jurnalistilor si sa prezentati, ori habar NU aveti ce ati PRELUAT de la PSD!
  A-propos, REPET: CUM si CE ati preluat de la PSD, cand vedeam in CIFRELE Lunare de la Ministerul de Finante, in Executiile bugetare lunare, in MINCIUNILE din Programul de guvernare al PSD ce DEZASTRU au lasat!
  Probabil va place, altfel: de ce NU iesiti cu CIFRE si Documente scrise, ca sa aratati cum e in Minsiterele preluate!
  PSD zice ca e bine!!!!
  PNL dezamageste tot mai tare, varza asta de Minsitru de la Dezvoltare spune ceva ce socheaza, Orban are habar de bulibaseala sesizata de acest Minsitru Stefan?!

  • Lili, întru totul de acord cu tine. Așteptăm acel mult promis audit efectuat în cadrul fiecărui minister, iar mai apoi rezultatele, care, cu certitudine sunt dintre cele mai dezastruoase, aici nu încape îndoială. Oare de ce totuși acest lucru nu s-a petrecut? Îmi vine tare greu să cred că nu s-au priceput nici măcar la atâta, doar s-ar fi găsit specialiști care să aștearnă pe hârtie potopul revărsat în fiecare minister de ciuma roșie. De asemenea, înainte de a ajunge la guvernare, acel adormit de la Finanțe ne spunea câte falsuri s-au făcut în privința datelor financiare privind bugetul de stat, pe care ni le va prezenta el, unde sunt acele raportări? Fie sunt incompetenți, fie sunt mincinoși, fie se acoperă unii pe alții, altfel toată prosteala asta nu-și are rostul. Apropo, pnl-ul nu a găsit unul mai bun pentru Dezvoltare? L-a pus taman pe incultul și habarnistul ăsta, un fel de andrușcă. De ce? Ăsta a acceptat să comită ilegalitățile cerute? Astfel nu se justifică de nicio culoare. Pentru fanatici, prezint scuze că m-am luat de fecioara pnl!

 2. Orice guvern cu prostul lui.Ministru grinda trage pnl in jos.

 3. Prostul guvernului Orban.Cotizeaza mult la pnl altfel nu se explica cum nulitatea asta mincinoasa si hoata a ajuns ministru.

 4. Un mare bravo Dlui Stefan. Cei care-l jignesc au tras Tara in jos , de nu mai avem nimic,asa cum se afirma in presa, Romania are doar „deficit demografic ( ati alungat din tara forta de munca calificata si nu numai), deficit infrastructura de transport si energetic si deficit bugetar si comercial fara egal in UE” si ce-i mai grav , ca desi suntem la un moment critic , se continua „joaca „de-a parlamnetarele , cu acelesi personaje distructive.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.