G4Media.ro

Scandal în Republica Moldova: Cunoscuta jurnalistă Natalia Morari a admis că are…

Scandal în Republica Moldova: Cunoscuta jurnalistă Natalia Morari a admis că are un fiu cu fugarul Veaceslav Platon, unul dintre artizanii „furtului miliardului”

Jurnalista TV8 Natalia Morari a recunoscut, miercuri, prin intermediul unei postări pe Facebook că are o relație cu controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, implicat în dosarul „furtul miliardului” și „Landromatul rusesc” în Republica Moldova. Cei doi au de câteva luni și un copil împreună.

„Există momente în viață când ai de luat decizii care sunt extrem de complicate, dar sunt unicele corecte. Un an în urmă eu am ales să creez o poveste în jurul fiului meu Rem pentru a-l proteja înțelegând că asta este unica șansă ca el să aibă o copilărie liniștită în societatea noastră. Pentru a-l proteja am fost nevoită să-mi găsesc refugiu în spatele unei legende. Am făcut-o cât am putut, dar pentru că urmează lucrurile care nu mai pot fi oprite, vreau să fiu eu cea care va spune totul. În ultimele săptămâni eu sunt șantajată de către oamenii din SIS cu aceste detalii din viața mea personală. Se dorește supunerea mea ca jurnalist, dar asta nu va fi niciodată. Ironia sorții este că asta sunt tot acei oameni care au slujit cu dedicație și pe timpul lui Plahotniuc, tot ei sunt cei mai harnici și astăzi.

Tata lui Rem este Veaceslav Platon și o declar ca să nu mai existe loc de niciun fel de șantaj în privința mea și a fiului meu”, a scris Natalia Morari pe pagina sa de Facebook.

În prezent, Veaceslav Platon se află la Londra, acolo unde a fugit imediat după alegerile din 11 iulie. Pe perioada campaniei, Platon a fost des invitat al Nataliei Morari la TV8, de acolo de unde a lansat atacuri virulente la adresa formațiunii pro-europene Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și la cea a președintelui Maia Sandu. De asemenea, Natalia Morari a realizat interviuri din închisoare cu Veaceslav Platon.

„Mulți dintre voi știți că eu des numeam TV8 un fel de primul copil al meu. Înțelegând că prin mine va fi lovit și el, am luat unica decizie corectă și anume să fac o pauză de emisie și să ies temporar din Consiliul de Adminstrație al televiziunii, despre ce am anunțat ieri colegii. Rămân fondatorul televiziunii care ține la ea mai mult decât își imaginau cei care au pornit acest atac asupra mea. Voi reveni la timpul potrivit, inclusiv cu un nou format de emisiune. Asta este ultima mea declarație despre viața personală. Va rog să păstrați dreptul lui Rem la o copilărie liniștită”, a mai scris jurnalista.

Cine este Veacelav Platon

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon se afla în închisoare la Chișinău, de unde a fost eliberat în urmă cu câteva luni. Platon a fost adus din Ucraina pe 25 iulie 2016 în urma unei operațiuni comune moldo-ucrainene. Opt luni mai târziu, acesta a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani. 

Pe de altă parte, Veaceslav Platon a fost eliberat din arest pe 15 iunie 2020, după ce demersul de suspendare a executării pedepsei depus de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost admis. De altfel, jurnaliștii de investigație din Republica Moldova au găsit legături directe de afaceri între firmele din Ucraina ale soției procurorului Stoianoglo și cele ale lui Platon.

Cu circa o lună înainte, pe 18 mai, Stoianoglo declara că întreg dosarul lui Platon ar fi fost fabricat la comandă politică. Platon fusese condamnat la 18 ani de închisoare în aprilie 2017 în dosarul „furtul miliardului”. Acesta este învinuit că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ un miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), în urma unor credite acordate pentru firme conduse de persoane interpuse în noiembrie 2014.

Platon a scris pe rețelele de socializare la începutul lunii trecute că nu are planuri să revină în următoarele zile în Republica Moldova pentru a se prezenta la procesul de judecată în dosarul în care este învinuit pentru escrocherie şi corupere. În schimb, el planifică să aibă mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti din Marea Britanie.

Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, a eliberat, pe 12 august, mandat de arestare pe numele lui Veaceslav Platon pe un termen de 30 de zile şi a dispus să fie dat în urmărire generală. Inspectoratul de Poliţie din sectorul Buiucani al Capitalei urma să-l caute pe Platon. Şedinţele de judecată urmează a fi reluate în luna octombrie.

Foto: Jurnalista Natalia Morari și concubinul său, Veaceslav Platon, în timpul unui interviu realizat din închisoare cu acesta. Sursă/Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Bravo Maia Sandu!

  • ce ai ma… nu cobi

  • Se poate închipui deja un film artistic palpitant cu viaţa de până acum a Nataliei Morari. A i se vedea în Wikipedia. Inclusiv pagina cu Protestele de la Chișinău din 2009, unde în 7 aprilie s-au arborat drapele RO şi UE pe Parlament și Președinția comunistului Voronin, fiind apoi îndelung anchetată ca instigatoare. A deranjat întâi regimul Putin, la Moscova, şi nu poate intra în Rusia. Ca om de tv, e şi frumoasă, şi cu replică rapidă, inclusiv în rusă şi engleză. Vederile sunt occidentale. Scriitorul Ernu spune că „este cea mai importantă voce a presei independente din Republica Moldova”. Acum, s-a retras de pe post! Restul e mister omenesc al vieţii particulare. Dacă nu şi combinaţie de compromitere. A fost destul hărţuită, inclusiv filmată pe ascuns, adusă la depresie.

 2. Nu este la prima ei aventură cu un hoț. Anterior avea relații și cu fiul fostului președinte.

  Doar hoții, corupții și cei spălați pe creier mai susțin separatismul Republicii Moldova.

 3. Cît o fi primit jurnalista pentru o noapte de dezmăț…

 4. E greu sa combini drepturile omului cu mancarimea-n pzd !

 5. Incep sa fie taiate cite un pic din tentaculele caracatitei. Intii mai mici, cu transporturi de tigari, etc. jurnalisti minjiti, dar asa se ajunge si al pestii mai mari, gen Soianoglo. Sa fie primit.

 6. Tipa era deontoloaga ,nu?Si acum ce face?O excursie la Londra,sa și încaseze cecul.Din ăștia ne trebuie noua ,nu avem noi “Ziariștii”noștrii și bandiții nostrii?Sa stea la ei in Republica Moldova sa fie independenți cum tot spun.