G4Media.ro

Scafandrii de luptă români participă la Exercițiul ”Ariadne 23” din Grecia /…

sursa foto: MApN

Scafandrii de luptă români participă la Exercițiul ”Ariadne 23” din Grecia / Se vor desfășura exerciții pentru neutralizarea dispozitivelor explozive

Forțele Navale Române vor participa, în perioada 6-17 martie, la Exercițiul multinațional „Ariadne 23”, organizat de partenerii eleni, în raioanele maritime din zona Insulei Creta, Grecia, anunță Ministerul Apărării într-un comunicat de presă.

Obiectivul principal al exercițiului urmărește consolidarea interoperabilității între structurile NATO cu responsabilități în domeniul luptei contra dispozitivelor explozive (EOD – Explosive Ordnance Disposal).

Din partea României, participă doi ofițeri de stat major în structura de conducere a exercițiului și un detașament de scafandri de luptă EOD, format din 12 militari de la Divizionul 175 Nave Scafandri de Luptă „Comandor Constantin Scarlat”.

Programul exercițiului „Ariadne 23” va începe cu desfășurarea unor grupuri de lucru cu discuții și prezentări pe linie de planificare, executare și siguranță a activităților de scufundare, după care va continua cu aplicarea tacticilor și procedurilor operaționale EOD de căutare, descoperire și identificare a contactelor subacvatice, de intervenție la o mină în derivă și de inserție aeriană a scafandrilor. Secvențele de instruire întrunită se vor desfășura în baza de antrenament din Chania, Creta, precum și în raioanele maritime din proximitatea insulei grecești.

”Prin participarea constantă a Forțelor Navale Române la Exercițiul multinațional „Ariadne”, organizat de Grecia, țara noastră contribuie la perfecționarea domeniului scafandreriei și luptei contra minelor, în comun cu partenerii străini, aspect care consolidează capacitatea de reacție și intervenție în zonele de responsabilitate din flancul sud-estic al NATO”, se precizează în comunicat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...