G4Media.ro

Saxonia, landul german cel mai afectat de epidemia de COVID, închide de…

Saxonia, landul german cel mai afectat de epidemia de COVID, închide de luni şcolile şi majoritatea magazinelor

Landul estic german Saxonia, cel mai afectat de epidemia de COVID-19, va introduce de luni noi restricţii, cu închiderea şcolilor, creşelor şi a majorităţii magazinelor, transmit AFP şi dpa, preluate de Agerpres.

„Situaţia din spitale nu este doar tensionată, ci extrem de periculoasă”, a afirmat într-o conferinţă de presă prim-ministrul conservator al Saxoniei, Michael Kretschmer.

Saxonia, land din fosta Germanie de Est, unde votul de extremă-dreapta este ridicat şi tezele conspiraţioniste legate de pandemie găsesc un ecou evident, are rata de infectare cea mai mare din Germania, ajungând marţi – potrivit Institutului Robert Koch – la 319,4 de cazuri la 100.000 de locuitori pe o perioadă de 7 zile, faţă de media federală de 114,2.

În mai multe oraşe, printre care Bautzen, rata de infectare a depăşit 500 de cazuri la 100.000 de locuitori.

În consecinţă, autorităţile au decis restricţii severe, care vor intra în vigoare luni şi vor continua până cel puţin la 10 ianuarie.

Şcolile şi creşele se vor închide cu o săptămână înainte de debutul oficial al vacanţei de Crăciun, la fel şi magazinele, cu excepţia celor care vând produse de primă necesitate.

Vânzarea de alcool va fi interzisă în locurile publice, iar vizitele la casele de bătrâni foarte strict reglementate, cu portul măştii şi teste negative obligatorii.

În condiţiile înrăutăţirii celui de-al doilea val al epidemiei, cancelarul Angela Merkel şi liderii regionali ar putea decide în zilele următoare noi restricţii la nivel naţional.

Captura foto: Deutsche Welle

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Nu se poate Trafila si auristii nu sunt de acord si le redeschid imediat. Doar au spus ca nici o tara din EU nu a inchis scolile (mai putin Belgia, Franta dar astea se pot neglija)…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.