G4Media.ro

Șase terase din Parcul Herăstrău, închise de Primăria Sectorului 1. Alte terase…

Șase terase din Parcul Herăstrău, închise de Primăria Sectorului 1. Alte terase – amendate și cu venituri confiscate

Primăria Sectorului 1 a suspendat joi șase terase din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) pentru că nu au autorizație de funcționare, potrivit unui comunicat al instituției. E vorba despre terasele Tuya, Funky Lounge, Il Locale, Taverna Racilor, Hero și It Cucina.

În plus, la trei terase – Taverna Racilor, Nuba și Impresso – primăria a aplicat amenzi pentru funcționarea în perioada suspendării activității și a dispus confiscarea veniturilor realizate ilicit de la data sancționării până la momentul controlului.

“Vorbim despre societăți comerciale care funcționează ilegal în Parcul Herăstrău, cu patroni conectați bine la mediul politic și care nu sunt deranjate de instituțiile statului, deși comit ilegalități. Așa a fost mereu aici, încă de când primăriile au vândut sau au închiriat pe bani puțini și multe relații spațiile comerciale din jurul lacului, o mare afacere imobiliară care a avut un singur păgubit: Statul Român. A urmat apoi marea evaziune fiscală și bătaia de joc la adresa clienților. Lucrurile acestea trebuie să înceteze. Așteptăm și controlul ANPC în zona respectivă și sunt foarte curioasă dacă vor găsi ceva în neregulă”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În plus, tot în urma constatărilor din timpul acestui control polițiștii locali de la Sectorul 1 au mai aplicat 11 sancțiuni cu amendă în cuantum de 51.000 lei, după cum urmează:

– 9 sancțiuni contravenționale în cuantum de 45.000 lei pentru amplasarea teraselor pe domeniul public (teren ALPAB), fără deținerea autorizațiilor/avizelor necesare (Isoletta, Quatro Stagione, La Brasserie, Pescăruș, Taverna Racilor, It Cucina, Ancora, Casa di David), potrivit prevederilor Hotărârea Consiliului Local Sector 1 nr. 182/2013;
– o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei pentru amplasarea terasei pe domeniul privat, fără deținerea autorizațiilor/avizelor necesare ( Ristorante Il Calcio), potrivit prevederilor Ordonanței Guvernului. nr. 99/2000;
– o sancțiune contravențională pentru fumat în spații închise (Isoletta).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

  • in gara de nord, unde e plin de politie zilnic !!! toate chioscurile care vand mancare si bauturi NU dau bon !

   evaziune in centrul bucurestiului de ani de zile. Nici macar nu poti plati cu cardul.
   doar la McDonalds si inca vreo 2 cafelene care au cazut de fraieri se poate plait cu cardul si vezi bon in res ‘statul’ se face ca nu vede.

 1. Bravo Clortilde!!! Sincere Felicitări!!!

 2. Femeia asta are c…e fata de ceilalti din clasa politica. Sunt convins ca ceea ce face ea acum, ar fi fost imposibil de realizat cu un primar PSD / PNL. Ma astept sa apara niste scandaluri / dezvaluiri la adresa ei in perioada urmatoare. Keep up the good work ma’am!

 3. Mizeriile de bodegi si carciumi trebuie sa dispara din parc.
  E mai curajoasa ca papitoii de barbati care au fost si sunt la diverse primarii din buc.

  • Da, de aia Tudorache avea bani de diamante iar Armand este atacata de alianta mafiota PSD-PNL.

 4. De mult trebuia sa se intample acest lucru… dar nu a avut cine sa il faca.

 5. Aoleu, eu unde imi mai duc gagica cu BMW-ul dupa ce ii dau niste zapada?

 6. Psdistii au simțit că franțuzoaica n’are mama n’are tata și le va deranja toate furăciunile…Așa trebuie bă să arate un politician adevărat cu sânge în instalație și să lucreze în viața interesul cetateanului.Bravo Clotilde și spargei la nas pe borfași!
  .

 7. Sa le dărâme cu tot cu sediul PSD

 8. Bravo Clotilde. Vezi ca are si ala de la ANPC cu ala micu’ al lu’ Bombonel o bodega pe acolo. Nu-i rata te rog.

 9. asta e romanicaca : ai venit in control la mine stat roman? mi-ai inchis afacerea ca sunt jmecher cu tupeu nesimtit? cum ai plecat stat prost deschid ca am relatii!!! si nici nu o sa mai calci la mine in batatura ca deja ai deranjat pe multi…inca e de plecat fara retineri din tara asta a lor. niste infecti!

 10. foarte bine dar ce amenzi sunt astea?! Sunt amenzi de avertisment?!

  • Cuantumul amenzilor e scris in legi. Nu poti sa dai amenda mai mare fiindca nu ai temei legal.

   Cine crezi ca a facut legile in tara asta? Oameni care se protejeaza pe ei si pe apropiati lor prin legi. Legile sunt intentionat prost facute, ca sa scape borfasii cu sprijin plitic, in caz ca sunt prinsi…

 11. BRAVO! Am să te votez oricând si oriunde vei candida! Drulă și Clotilde dinamită pentru pesedei și penelei. De 1000 de oriBRAVO!

  • Din cauza aceasta nu merge nimic în țara aceasta.
   Stați și vă uitați ca niște infecții în curtea altora,specific românilor
   Primarita a fost foarte corecta, jandarmeria păzea și partidul fura voturi, bravo!!!!!

 12. Nu stiu cum stă treaba , dar de ex. Taverna Racilor azi 12.05.2022 , ora 15 , functiona fara probleme si cu destui clienti !!!

 13. Posibil Clotilde sa mintă, nu e prima oară când se întâmplă chestia asta. Și-o fi închipuit că a dat amenzi, în realitate s-o fi dat șpagă și totul e ca înainte :))

 14. Felicitări Madame, cum de au funcționat atâția ani fără autorizație, chir nimeni nu a făcut un control ? Din păcate amenzile acele de 1000 lei, sunt de tot râsul probabil la unele terase doar o sticla de vin costa 1000 lei

 15. Bravo!!!
  La Gara Basarab este infecție totala, acolo de ce nu dă amenzi fiindcă este foarte multă infecție
  De când este în funcție a făcut foarte multă treabă