G4Media.ro

Şapte presupuşi criminali au fost linşaţi în Africa de Sud / Bărbaţii…

sursa foto: captura video

Şapte presupuşi criminali au fost linşaţi în Africa de Sud / Bărbaţii au fost arşi de vii

Şapte presupuşi criminali au fost prinşi, imobilizaţi şi arşi de vii de o mulţime, într-una dintre cele mai violente zone urbane din Africa de Sud, au anunţat poliţia şi localnicii, relarează news.ro citând AFP.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei, Mavela Masondo, „investigaţiile preliminare indică faptul că victimele au fost atacate şi arse de mulţime”.

La faţa locului au fost trimise forţe suplimentare de poliţie. „Vctimele au fost urmărite, prinse şi legate înainte de a fi ucise. Da, a fost un ‘colier'”, a declarat un localnic, referindu-se la „calvarul colierului”, şi anume la faptul că un pneu (sau o frânghie) este pus în jurul gâtului victimei, stropit cu benzină şi apoi aprins

Poliţia „condamnă cu fermitate actele de răzbunare şi de luare a legii în propriile mâini, deoarece acestea constituie infracţiuni penale grave”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Africa de Sud are una dintre cele mai ridicate rate ale criminalităţii din lume. Dar oficialii din Diepsloot, un township cu populaţie predominant de culoare, care are peste 350.000 de locuitori, spun că oraşul a fost abandonat de autorităţi.

Ţara, care are o populaţie de aproximativ 60 de milioane de locuitori, a înregistrat o medie de 68 de crime pe zi în al doilea trimestru din 2023, o creştere de aproape 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Si mai vine p.u.l.a aia de presedinte sud african sa ne dea lectii de pace, cand la el in ograda, in unele zone, deja se-nfiripa decoruri din filme SF

  2. Si atunci iti vine sa intrebi, chiar e bine ce a obtinut Mandela acolo? Nimeni n-ar trebui sa fie de acord cu apartheidul, dar un control din afara ar fi facut mult mai bine acolo.