G4Media.ro

Șapte polițiști care au intervenit în atacul de la Capitoliu l-au dat…

Șapte polițiști care au intervenit în atacul de la Capitoliu l-au dat în judecată pe Donald Trump acuzându-l că e direct responsabil de invazia mortală a extremiștilor de dreapta

Un număr de şapte ofiţeri de poliţie de la Capitoliul Statelor Unite au intentat joi un proces federal împotriva fostului preşedinte Donald Trump, a unor ”grupări extremiste violente” de extremă dreapta şi altor persoane, pe care îi acuză că ar fi direct responsabili de invazia mortală care a avut loc pe 6 ianuarie, transmite Reuters.

Procesul a fost intentat împotriva a peste două duzini de persoane şi entităţi, între care republicanul Roger Stone şi grupul de extremă dreapta Proud Boys. Plângerea îi acuză pe pârâţi că au conspirat pentru a opri confirmarea victoriei în alegeri a preşedintelui Joe Biden ”prin folosire forţei, a intimidării şi a ameninţărilor”.

Acţiunile lor au încălcat legea Ku Klux Klan şi alte legi, potrivit plângerii.

”Eforturile ilegale ale părâţilor au culminat cu atacul în masă de pe 6 ianuarie împotriva Capitoliului şi asaltul brutal, fizic împotriva a sute de ofiţeri ai forţelor de ordine”, se arată în plîngerea ofiţerilor de poliţie.

Aceştia mai afirmă că ”mulţi pârâţi au planificat, ajutat şi participat activ la atacul respectiv. Toţi pârâţii sunt responsabili pentru acest atac”, arată pângerea.

Potrivit acesteia, cei şapte ofiţeri au fost ”atacaţi cu violenţă, scuipaţi, atacaţi cu gaze lacrimogene, cu spray împotriva urşilor, supuşi unor jigniri rasiale şi epitete, ei temându-se pentru viaţa lor” în timp ce apărau Capitoliul de mulţimea susţinătorilor lui Trump.

Procesul este cel puţin a patra acţiune legală împotriva lui Trump legată de revolta de la Capitoliu.

În februarie, NAACP şi preşedintele pentru Securitate Internă din Camera Reprezentanţilor, democratul de Mississippi Bennie Thompson, l-au dat în judecată pe Trump, pe fostul său avocat personal Rudy Giuliani, grupul Proud Boys şi Oath Keepers, un alt grup extremist, pentru conspiraţia în vederea incitării la violenţă.

Luna următoare, reprezentantul Eric Swalwell, democrat de California, a intentat propriul proces împotriva lui Trump şi Giuliani, precum şi împotriva reprezentantului Mo Brooks, republican de Alabama, acuzându-i că sunt ”pe deplin responsabili” de distrugerile provocate de mulţime.

Toţi cei trei au vorbit cu susţinătorilor lui Trump la mitingul ”Stop the Steal” din faţa Casei Albe, pe 6 ianuarie, când Congresul era reunit la Capitoliul aflat în apropiere pentru a confirma victoria lui Biden.

La sfârşitul lunii martie, ofiţerii de poliţie din Capitoliu Sidney Hemby şi James Blassingame au intentat un proces învinovăţindu-l pe Trump pentru rănile pe care le-au suferit şi din cauza cărora continuă să sufere, în urma violenţelor. Fiecare solicită despăgubiri de peste 75.000 de dolari.

sursa: News.ro, sursa foto: Twitter/ Frank Wallace – @GetRealEcoGreen

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Oh, really? Pai, invazia”mortala” n-a omorat pe nimeni, însă un polițai, al cărui nume a fost publicat ieri, a ucis o femeie neinarmata, air-veteran care a intrat în capitolul la invitația polițiștilor care chipurile pazeau fusta lui pelosi !!
  Propaganda comunistă!

  • Și polițiștii care s- au „sinucis”?

  • Polițistul Brian Sicknick a fost caftit și băgat în comă de demonstranți, a fost dus la spital, unde a murit a doua zi, pe 7 ianuarie. Cauza directă a morții lui este atacul din 6 ianuarie, ceea ce din punct de vedere juridic transformă incindentele din 6 ianuarie din demonstrație violentă în insurecție armată (demonstranții erau înarmați, în definița armelor intră multe artefacte pe care tembelii ăia le aveau la ei: sulițe, bâte de baseball, săbii, veste antiglonț, căști militare, măști de gaze – da, exact, toate acestea sunt definite ca arme albe și sunt interzise la demonstrații). Apoi uciderea lui Ashley Babitt a fost legitimă, a fost somată să se oprească, ea s-a urcat pe ușa aceea, și polițistul de dincolo de ușă a împușcat-o. Moartea lui Ashley Babitt intră în responsabilitatea juridică a organizatorilor demonstrației, deci atacul a fost mortal și din cauza morții lui Babitt. Dacă acuzatorii vor reuși să demonstreze că Trump a organizat mulțimea de descreierați, atunci Trump va răspunde legal și pentru moartea lui Babitt.

  • @ johnny, băiat frumos – Ma pregateam sa ii raspun eu postacului sonia (i-am mai intalnit comentariile) dar raspunsul tau este cat se poate de excelent!

  • Pentru cei care vor sa se repeada cu corecturile, greseala cu gradul de comparatie la excelent este voita…

 2. Ca sa vezi ce, i frământă pe democrați, în timp ce în Afganistan mor soldați și cetățeni americani, în urma degringoladei făcută de senilul Biden, în așa-zisa retragere