G4Media.ro

Șapte ONG-uri din Serbia avertizează UE că situația democrației la Belgrad este…

epa08533511 Protesters gather in front of the Serbian Parliament building in Belgrade, Serbia, 08 July 2020. Hundreds gathered to protest the new measures to stem the spread of the SARS-CoV-2 coronavirus, which causes the COVID-19 disease. EPA/ANDREJ CUKIC

Șapte ONG-uri din Serbia avertizează UE că situația democrației la Belgrad este în declin

Șapte Organizații Neguvernamentale din Serbia au făcut apel la Uniunea Europeană să rămână fidelă valorilor și principiilor sale și să solicite conducerii Serbiei rezultate concrete în aplicarea principiilor democratice și statului de drept, notează ziarul sârb Beta, citat de Rador.

„Având în vedere recentele evenimente considerăm că mesajele noastre sunt mai relevante decât oricând. Dacă nu se fac eforturi serioase pentru îmbunătățirea situației democrației din Serbia și revenirea la dialog în instituțiile legitime, actuala criză s-ar putea adânci, iar parcursul european al Serbiei ar putea fi periclitat în anii care vin”, se subliniază în scrisoarea deschisă trimisă de cele șapte ONG-uri instituțiilor UE.

Scrisoarea a fost publicată pe site-ul Centrului pentru politici europene.

În scrisoare se subliniază că „doar o Serbie democratică și bazată pe instituții democratice va fi capabilă să-și rezolve problemele regionale”, pentru că cei care nu susțin această poziție „nu sunt interesați de stabilitatea Serbiei și regiunii „.

Scrisoarea a fost semnată de Centrul pentru politici europene, Fundația pentru excelență politică, Centrul pentru politici contemporane, Mișcarea Europeană din Serbia, Centrul pentru politici europene, Centrul pentru afaceri internaționale și securitate și Comitetul juriștilor pentru drepturile omului.

Citește și VIDEO Comisia Europeană îşi exprimă preocuparea faţă de evenimentele din Serbia: Dreptul de a demonstra pașnic este fundamental într-o societate democratică/ Vucic a acuzat „huliganii criminali” că ar fi responsabili de violenţele dintre manifestanţi și poliţie

sursa foto: Agerpres / EPA / ANDREJ CUKIC

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...