G4Media.ro

Șapte membri ai aceleiași familii au fost uciși în estul Mexicului/ Țara…

Sursa foto: Pixabay

Șapte membri ai aceleiași familii au fost uciși în estul Mexicului/ Țara este măcinată de violențe și crime, cauzate în principal de traficul de droguri

Şapte membri ai aceleiaşi familii au fost ucişi duminică în estul Mexicului, într-un moment în care criticile se înmulţesc împotriva politicii de securitate a preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador care repetă ca violenţa nu se combate cu violenţă, notează AFP.

Corpurile a trei femei şi patru bărbaţi, printre care un minor, au fost găsite duminică în statul Veracruz (est), unul din cele mai afectate de violenţă, a anunţat luni Parchetul general.

Victimele „sunt membri ai unei singure familii”, proprietară a unui lanţ de măcelării, a declarat pentru AFP o sursă din Garda naţională, un organism de securitate creat de preşedintele Lopez Obrador după instalarea la putere în 2018.

Mexicul este confruntat cu violenţe legate în principal de traficul de droguri care a făcut aproximativ 340.000 de victime din decembrie 2006. Fostul preşedinte Vicente Calderon (2006-2012) a lansat atunci un război total împotriva traficanţilor de droguri, care în cele din urmă i-a radicalizat şi dispersat în celule mai înarmate şi mai violente.

Sâmbătă, un ofiţer al armatei a murit în cursul unei operaţiuni care a permis arestarea a trei suspecţi de trafic de droguri în statul Sonora (nord-vest), a anunţat şeful statului în cadrul conferinţei sale de presă cotidiene.

Mexicul a înregistrat 12.737 de asasinate între ianuarie şi mai, potrivit datelor oficiale.

„Suntem convinşi că nu putem înfrunta violenţa cu violenţă”, a repetat şeful statului care a spus că vrea să atace mai întâi cauzele violenţei, şi anume sărăcia şi şomajul.

Strategia lui de „îmbrăţişări, nu împuşcări” cu crima organizată a fost pusă sub semnul întrebării după uciderea a doi iezuiţi în urmă cu 10 zile în munţii din statul Chihuahua (nord).

„Câte crime în Mexic!”, a deplâns papa Francisc, el însuşi iezuit.

„Este timpul să revizuim strategiile de securitate care sunt pe cale de a eşua”, a reacţionat Conferinţa episcopală, cerând guvernului să asculte întreaga societate (familii ale victimelor, poliţie, mass-media, toate partidele) şi să pună în practică un „dialog naţional” pentru pace.

„Noi credem că nu este util să negăm realitatea”, a adăugat aceasta, mai scrie AFP.

sursa: Agerpres.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. condoleante/pésame+++++++

  2. „Nu luam de unde trebuie…”

    Lumea stresata ‘baga’. E mare paienjenisul dar paianjenul e Guvernul. De aici trebuie plecat.

  3. Căutați crimele și horror-ul peste tot în lume , bre, jurnaliști?
    Ceva pozitiv și plin de speranța nu se pune în grila de salariu?
    Orice gloom and doom e bun de umplutura deprimanta pt oameni care sunt apăsați de atâtea probleme! Dar asta e obligația venita de sus și de la tot felul de organizații sinistre.