G4Media.ro

Şapte francezi, găsiţi vinovaţi de torturarea a trei români, condamnaţi la închisoare…

Sursa foto: Twitter/ Préfecture de Police

Şapte francezi, găsiţi vinovaţi de torturarea a trei români, condamnaţi la închisoare / I-au ars cu pistolul de lipit și au simulat spânzurarea deoarece îi suspectau de spargeri

Şapte persoane au fost condamnate luni de către o Curte cu Juraţi din Pas-de-Calais la pedepse de până la cinci ani de închisoare – dintre care doi ani cu suspendare -, acuzate de faptul că au sechestrat şi au supus ”torturii şi unor acte de barbarie” trei români pe care-i suspectau de faptul că erau spărgători, relatează AFP, citată de News.ro

Nouă persoane – membri sau rude apropiate ale unei familii – originare din Wimereux au fost judecate în stare de libertate, îndepând de la 6 septembrie, dintre care opt cu privire la ”sechestrare”, ”detenţie arbitrară” şi ”tortură şi acte de barbarie”, iar una cu privire la neîmpiedicarea acestor infracţiuni.

Cele trei victime nu au fost prezente la şedinţă.

Cei trei români erau angajaţi ai acestei familii care deţine un parc de distracţii instalat pe malul mării la Wimereux, o staţiune balneară la Canalul Mânecii, situată în apropiere de Boulogne-sur-Mer.

Unul dintre părinţii acestor persoane, fratele tatălui, a fost ”victima unei spargeri”, iar inculpaţii i-au ”suspectat pe români”, declara la vremea faptelor o sursă judiciară.

În iulie 2017, ”ca represalii, timp de câteva ore, inculpaţii i-au supus celor mai rele abuzuri pe cei trei români, pe care i-au ars cu un pistol de lipit şi au simulat că-i spânzură într-o caravană la Wimereux”, potrivit aceleiaşi surse.

În timpul rechizitoriului, avocatul general Philippe Sabatier a denunţat ”acte monstruoase comise de către oameni care nu sunt nişte monştri”.

”Nu este justficat să fie încarceraţi, având în vedere pagubele pe care acest lucru le poate cauza reinserţiei acestora”, a apreciat avocatul general, care a cerut achitarea a patru dintre inculpaţi – pe motivul lipsei probelor – şi pedepse cuprinse între trei şi cinci ani de închisoare şi cu suspendarea pentru ceilalţi cinci.

Însă Curtea a fost mai dură şi a pronunţat pedepse de până la cinci ani de închisoare – dintre care doi cu suspendare – la un an de închisoare cu suspendare.

Două persoane au fost achitate.

Avocata părţilor civile, Fleur Bridoux, consideră că este vorba despre un verdict ”echilibrat”, care ”ţine cont atât de gravitatea faptelor, prin condamnările cu executarea (pedepsei) care au fost pronunţate”, cât şi de ”personalitatea acuzaţilor”, care sunt toţi ”inseraţi social”.

Avocatul unuia dintre acuzaţii condamnaţi la cinci ani de închisoare dintre care doi cu suspendarea, Julien Delarue, consideră că un ”verdict liniştitor”, ”semnificativ şi care, totodată, nu compromite viitorul acestor oameni”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Frantujii au scapat ieftin.

  2. Dacă romanii I ar fi torturat pe francezi ar fi primit pe viata fiecare.
    Plus bonus toate ziarele ar fi mâncat rahat despre romani cu polonicul.

  3. Cioloș ce părere are ?…Pardon, vă rog, slugilor le sunt interzise…”părerile” !…

  4. un articol „politic corect”, care prezinta in fapt lucrurile trunchiat. Unu, cel putin unul dintre romani a fost recunoscut de „frantuji” din filmarile camerelor de supraveghere din timpul jafului…. Doi, bastinasii sunt din aia mai nomazi (caravane), genul pe care nu e bine sa-i furi.
    Adica niste hoti prinsi de pagubiti…voi ce le-ati face??